Bij deze Nederlandse merken kan je terecht voor al je wardrobe essentials!

Overweeg jij om je kast eindelijk te ruimen van ongedragen items, of ben je op zoek naar een update (of upgrade) van je garderobe-essentials? Als je niet weet waar je moet beginnen, is hier een lijst van Nederlandse merken die op een unieke manier een bijdrage leveren aan de basis van jouw kledingkast.

 

Flore Flore
Sinds de lancering afgelopen september heeft Flore Flore snel een fanbase opgebouwd over de hele wereld. Oprichtster Flòrian van Zuilen focust geheel op basics van organisch katoen met flatterende silhouetten die de vrouwelijke vorm perfect omhelzen. Het zit hem in de details zeggen It-girls, modellen en bekende gezichten in de creatieve industrie insgelijks. Zowel de plaatsing van de naden, als de afwerking van de hals maken Flore Flore’s tanktops, body’s en T-shirts unieker dan een basic shirt van grote commerciële merken.

Reyèm
Reyèm focust zowel op sterke basisstukken als ook op meer uitgesproken drops per seizoen. Het merk opgericht door Sabrina Meijer garandeert een eerlijk maakproces, werkt met zoveel mogelijk deadstock materialen en werkt toe naar een productie zonder waste. Haar creaties matchen zowel in kleur als in elegantie, of je nu voor een edgy, jeugdige of klassieke look gaat. Ook positioneert Rèyem zich als een lifestylemerk en creëert het merk een onlinewereld waar inspirerende vrouwen in de kijker worden gezet, unieke playlists worden samengesteld en city guides worden gedeeld.

The Five Studio
The Five Studio creëert wardrobe staples voor de ‘hedendaagse, niet-zo-basic vrouw’. Het merk gelooft dat gedurfde kleuren, unieke prints en buitengewone stoffen juist de ingrediënten zijn voor een solide garderobe. Alle items worden ontworpen en handgemaakt in Amsterdam. The Five Studio is naast online ook te vinden in de Staalstraat in Amsterdam, waar het een gecureerde selectie verkoopt naast items van merken die de go-to look helemaal afmaken.

Trending stories

Show report: Dylan Westerweel

More

Darwin Winklaar wint Lichting 2020

More

Nieuwe Nederlandse merken in de kijker: Francon

More

Selected events