Sluit menu
Menu
Zondag, 18 april 2021

Designers

Aike Buiting

Aike Buiting won in 2015 de Kunstbende-award en showde haar collectie ‘I’d rather be in the woods’ tijdens de 25steeditie van Mercedes-Benz FashionWeek Amsterdam. “Als ik iets gebruik, recycle of hergebruik wil ik dat het duurzaam en goed voor het milieu.” 

Duurzaam en plantaardig

Aike Buiting verwerkt in haar werk alleen natuurlijke producten. Duurzaamheid en het milieu heeft Buiting hoog in het vaandel staan en om deze reden werkt ze veel met gerecyclede materialen. Haar ontwerpen kleurt ze met plantaardige verf. Zo kookt ze zelf brandnetels, gras, uienschillen en bloemen om haar textiel te voorzien van de gewenste kleur.

Kunstbende-award

Al vanaf haar negende wist Aike Buiting dat ze modeontwerpster wilde worden. Na haar vwo-opleiding zal ze in 2017 starten met de vooropleiding Fashion Design aan de ArtEZ Academie Arnhem. In 2015 won ze de Kunstbende-award, dé wedstrijd voor jong creatief talent. Met haar collectie genaamd ‘I’d rather be in the woods’ verwierf ze eveneens een plek in het OFF SCHEDULE-programma van Mercedes-Benz FashionWeek Amsterdam 2016.

Conceptuele mode

In 2016 toonde Buiting haar eerste collectie NUTS tijdens Mercedes-Benz FashionWeek Amsterdam in de Dynamic Store in de Loft van de A’DAM Toren. Onder leiding van coach Joris Suk van MAISON The FAUX, maakte Buiting een collectie die bestond uit tweedehands materialen en natuurlijke verf. Toekomstdromen? Die heeft Buiting wel. Ze droomt van een eigen merk dat zich richt op het conceptuele in de mode, om op deze manier haar out-of-the-box-mentaliteit te uiten.


Lookbook Credits: Bete Photography
Designer Image: Kee and Kee