Sluit menu
Menu
Donderdag, 24 juni 2021

Designers

Ailene van Elmpt

Ailene van Elmpt (1992) studeerde in 2016 af met haar collectie ‘It’s my Fault’ aan de hogeschool voor de kunsten (ArtEZ) in Arnhem. Momenteel woont en werk Van Elmpt in Amsterdam. 

Japans punkgevoel

De ontwerpstijl van Van Elmpt kenmerkt zich door een sterk gevoel voor volumes en asymmetrie, waarmee ze een vernieuwd Japans punkgevoel te creëren. Daarnaast vindt ze (esthetische) contrasten in haar ontwerpen erg belangrijk, deze zijn terug te vinden in de gebruikte materialen en inspiratiebronnen. 

Kunst als inspiratiebron

De inspiratie voor haar ontwerpen komt uit verschillende hoeken, zoals de beeldende kunst, installaties, literatuur maar vooral uit gevoelens en sferen. Het beginpunt voor een collectie is altijd een tekst die voor haar een gevoel met zich meebrengt. Deze tekst wordt vaak gekoppeld aan vormen van beeldende kunst en installaties die eenzelfde gevoel teweegbrengen. Door gebruik te maken van moulagetechnieken weet Van Elmpt verschillende inspiratiebronnen om te zetten naar nieuw beeld. Dit vormt een belangrijke basis voor haar collecties.   

Van Alexander Wang naar Ronald van der Kemp

Na verschillende stages en freelancewerkzaamheden bij Nederlandse labels te hebben vervuld, vertrok Van Elmpt in 2015 voor vier maanden naar New York om stage te lopen op de mannenmode-afdeling van Alexander Wang. Als assistent was ze verantwoordelijk voor de ontwerpen van de lente/zomer 2016-mannencollectie. Tijdens de openingsavond van de 24ste editie van Mercedes-Benz Amsterdam FashionWeek showde Van Elmpt haar afstudeercollectie ‘It’s my fault’, waarmee ze ook genomineerd was als een van de finalisten voor Lichting 2016. Naast haar eigen mode-ontwerpprojecten, werkt ze momenteel als ontwerpster bij Ronald van der Kemp