Sluit menu
Menu
Zondag, 09 mei 2021

Designers

Alexandra Frida

Alexandra Vollebregt is de ontwerpster achter het label Alexandra Frida. Ze begon haar loopbaan aan het Amsterdam Fashion Institute en debuteerde in 2015 tijdens de Mercedes-Benz FashionWeek Amsterdam. Haar inspiratie haalt ze uit de oneindige wereld van sprookjes. 

Sprookjesachtige ontwerpen

Als groots bewonderaar van Alexander McQueen is het niet zo vreemd dat Alexandra Frida zich in haar collecties altijd laat inspireren door de oneindige wereld van de sprookjes. In het bijzonder de fantasiekarakters uit de donkere en duistere sprookjes van de Duitse Gebroeders Grimm. Deze karakter blaast ze vervolgens nieuw leven in door ze te combineren met in het oog springende persoonlijkheden uit haar eigen privéleven. Kenmerkend voor al haar collecties is haar iconische verenprint, waarmee ze ieder stuk in een statement piece verandert. De verenprint is voor Frida hét symbool om vrouwen vleugels te geven.

Van Amsterdam naar New York

Alexandra Vollebregt begon haar studieloopbaan aan het Amsterdam Fashion Institute en haalde haar masterdiploma Fashion Design aan de Arnhemse ArtEZ. Na een stage bij Bas Kosters, startte ze haar eigen ready-to-wear label Alexandra Frida. De naam van het label is een samenstelling van haar voornaam en die van de vrouw die haar creativiteit stimuleerde: oma Frida. Vollebregt debuteerde in 2014 tijdens Mercedes-Benz FashionWeek Amsterdam. Naast Amsterdam, presenteerde ze in 2015 haar collectie tijdens New York Fashion Week en werd ze in datzelfde jaar genomineerd voor de Global Denim Awards. In 2016 was Alexandra Frida onderdeel van het OFF SCHEDULE-programma van Mercedes-Benz FashionWeek Amsterdam. 

Sneakercollectie

In de herfst van 2016 lanceert Alexandra Frida een sneakercollectie in samenwerking met het Rotterdamse schoenenlabel Robey Casuals. Simpele witte sneakers die ze zelf altijd draagt, maar dan voorzien van een echte Frida-touch. In januari 2017 toonde Frida tijdens Mercedes-Benz FashionWeek Amsterdam een collectie in samenwerking met EyeWish Opticiens. 


Lookbook Credits: Bete Photography, Team Peter Stigter
Designer Image: Kee and Kee