Sluit menu
Menu
Zondag, 18 april 2021

Designers

Astrid Elisee

Astrid Elisee staat bekend om haar volledig zijden creaties voor iedere vrouw. Tijdens de 26ste editie van de Mercedes-Benz FashionWeek Amsterdam showde ze voor het eerst haar nieuwste collectie.

Eerlijke zijden producten

Astrid Elisee maakt stukken die essentieel zijn voor ieder soort vrouw en ziet het als haar missie om eerlijke producten te ontwikkelen. Ze gelooft in klassieke, hoogkwalitatieve en duurzame stukken die de vrouw tijdens alle seizoenen en gelegenheden kan dragen. Elisee werkt alleen met zijden materialen, omdat ze de look & feel ervan chic en draagbaar tegelijk vindt. 

Dans en mode

Al op jonge leeftijd had Astrid Elisee een passie voor kleding, kostuums, dans en performance. Tijdens haar mode-opleiding aan de ArtEZ in Arnhem, kreeg ze de kans om zich aan te sluiten bij een internationaal danscollectief. Ze greep deze kans, stopte met haar studie en reisde de wereld over als danseres en kostuumontwerpster. Na een aantal jaar kwam Elisee terug naar Nederland, rondde alsnog haar opleiding fashion design af en ging voor diverse modehuizen, zoals MexxEsprit en O’Neill, aan de slag. In 2011 verhuisde Elisee naar Bali om haar eerste volledig zijden collectie genaamd AE te ontwikkelen, die in de zomer van 2012 op Ibiza werd gepresenteerd. Momenteel werkt Elisee vanuit Amsterdam. 

Zandgewassen zijde

Elisee maakt kleding voor iedere soort vrouw, ongeacht de maat, vorm en leeftijd. Om deze reden steekt ze veel tijd in de creatie van de perfecte pasvorm. Hierbij legt ze de nadruk op details, snit en kwaliteit. Voor ieder item gebruikt ze zandgewassen zijde. Door deze wassing verkrijgt het zijde een gedragen look en een zacht gevoel en blijft het in vorm na het wassen. Tijdens dit proces worden geen chemicaliën of siliconen gebruikt, waardoor Elisee een volledig duurzaam product biedt.

Collectie

De collectie van Elisee is verdeeld in drie categorieën: KeyClassics en Limited. Het Key-item is de zijden jumpsuit. Daarnaast vallen onder de Classics een klassiek T-shirt, blouse, jurk en boyfriend T-shirt in het zwart, wit en drie andere, seizoensgebonden, kleuren. De Limited-stukken zijn nieuwe ontwerpen die ieder seizoen verschillen. 

Video Credits: Frequin Producties
Lookbook Credits: Team Peter Stigter