Sluit menu
Menu
Donderdag, 24 juni 2021

Designers

Aziz Bekkaoui

Voor Aziz Bekkaoui is mode een kunstvorm die je uitnodigt om gebruik te maken van je verbeeldingskracht. Bekkaoui staat bekend om zijn krachtige ontwerpen, waarbij hij zich vooral focust op innovatieve snits, vloeiende vormen en de beweging ervan.

Vliegende start voor Aziz Bekkaoui

Vlak na zijn studie aan de Hogeschool voor de Kunsten in Arnhem, won Bekkaoui in 1996 tijdens Festival des Jeunes Stylistes in Hyères de Grand Prix de prijs voor beste vrouwencollectie. Deze prijs was voor de Spaanse ontwerper Paco Rabanne de reden om hem te vragen om zijn collectie te presenteren tijdens het voorprogramma van Rabannes haute coutureshow in Parijs. Sindsdien roemt de internationale pers hem om zijn bijzondere en innovatieve kijk op kleding. In 2015 opende hij de 23ste editie van de Mercedes-Benz FashionWeek Amsterdam.

Signatuur

Bekkaoui bezit het talent om traditionele ontwerpen en technieken te voorzien van een modern jasje. Naast de productie van zijn eigen collectie AZIZ focust hij zich op kostuumontwerpopdrachten vanuit de opera-, dans- en theaterwereld. In de loop der jaren heeft Bekkaoui een krachtige handtekening in zijn mode ontwikkeld. Bekkaoui laat zich niet leiden door codes en vaste regels, maar benaderd mode als een kunstvorm waarbij de grenzen vervagen. Verschillende stijlen, materialen en vormen komen samen in zijn ontwerpen. Volgens hem heeft mode een diepere betekenis nodig en ziet mode als een product met een ziel. Want mode zonder ziel is ‘gewoon textiel’, aldus Bekkaoui.

Interdisciplinair talent

Zijn innovatieve kijk op mode haalt Bekkaoui uit het vermengen van verschillende kunstvormen. Als ‘multidisciplinaire kunstenaar’ presenteert hij zijn ontwerpen niet alleen op de catwalk, maar ontwikkelt hij ook performances en installaties voor verschillende binnenlandse en buitenlandse musea en theaters. Denk hierbij aan musea zoals het Amsterdamse Van Gogh MuseumMusée de la Mode et du Textile in Parijs en Guggenheim Museum in New York.