Sluit menu
Menu
Zondag, 18 april 2021

Designers

Bas Kosters

Bas Kosters is een van de meest uitgesproken ontwerpers van Nederland. Met zijn werk treedt hij buiten de gebaande paden en stelt maatschappelijke en sociale kwesties aan de kaak. In zijn werk benadrukt hij de rol van mode als vorm van inspiratie en expressie. Kosters is niet alleen een modeontwerper, zijn werk is onderdeel van een compleet eigen wereld die hij creëert door middel van installaties, tekeningen, illustraties, muziek, video, performances, textielkunst en zijn bekende poppen. 

Opleiding, prijzen en samenwerkingen

Na zijn Bachelor aan de AKI Academy of Art & Design in Enschede, behaalde Bas Kosters in 2003 zijn Master Fashion Design aan de ArtEZ Academie Arnhem. Zijn afstudeercollectie Two Teacups and a Frying Pan (2003) bezorgde hem in datzelfde jaar de Robijn Fashion Award. In 2009 voegde hij de Dutch Fashion Incubator Awards aan zijn prijzenkast toe en in 2010 nam hij de International Fashion Incubator Award in ontvangst. Naast zijn modecollecties is Kosters’ werk veel vertegenwoordigd in tentoonstellingen en staat hij bekend om zijn vele samenwerkingsverbanden met bekende bedrijven, zoals HeinekenWehkampZeeman en Bugaboo.

Eerste retrospectief

In 2016 was Bas Kosters’ eerste retrospectief ‘I want it to be soft’ te zien in Museum Arnhem. In de tentoonstelling neemt de ontwerper je door middel van al zijn verschillende kunstuitingen mee op reis door zijn kleurrijke universum. 

Video Credits: Frequin Producties
Lookbook Credits: Team Peter Stigter