Sluit menu
Menu
Zondag, 18 april 2021

Designers

Boaz van Doornik

Boaz van Doornik (1993) is een mode-ontwerper met een scherp oog voor detail. In zijn werk staan de perfecte fit en liefde voor tailoring centraal.

Ode aan de natuur

Van Doornik studeerde in juni 2016 af aan ArtEZ hogeschool voor de kunsten met zijn collectie ‘Monumental Memories’. Een adembenemende ode aan de natuur, waarmee hij de Italiaanse Mittelmoda Fashion Award en de International Youth Designer Competition 2016 in Beijing won. De collectie was geïnspireerd op de natuur, een plek waar hij vroeger vaak met zijn vader te vinden was. Tijdens het uitvoerig bestuderen van planten en wilde bloemen, leerde hij van zijn vader oog voor detail te ontwikkelen.

Als een ode aan zijn vader, de natuur en de mooie herinneringen aan zijn jeugd, ontwierp Van Doornik zijn een herencollectie met opvallende prints van varens en grafische bloemen. Zijn accessoires hadden de vorm van bekende planten en hij creëerde zelfs een rugzak van echte bloemen.

Kenmerkend signatuur

Waar het winnen van awards een veelbelovend toekomstperspectief schetst en de ontwerper onlangs nog werd gescout door LVMH, kijkt Van Doornik zelf graag terug naar het verleden. Hier vindt hij de inspiratie voor zijn creaties in persoonlijke hoogtepunten en herinneringen.

Van Doorniks oog voor detail is vandaag de dag een kenmerkend signatuur in zijn werk, evenals zijn vermogen om de perfecte fit te ontwikkelen. Boaz van Doornik maakt met zijn unieke tailor made-herencollectie een onbetwiste indruk op de media en werd recent dan ook genoemd in publicaties van VOGUE, I-D Magazine, LINDA. MODE en de Volkskrant. 

Tijdens de januari-editie 2017 van MBFWA maakte van Doornik een look waarmee hij zijn interpretatie van Disney’s Belle en het Beest toonde. 

Credits lookbook: Ruud Janssen