Sluit menu
Menu
Zondag, 18 april 2021

Designers

Bound Amsterdam

Bound Amsterdam debuteerde tijdens Mercedes-Benz FashionWeek Amsterdam juli 2016. De ondernemende oprichters proberen met hun kledingmerk het gat op te vullen rondom premium mannenkleding. De minimalistische, tijdloze en modieuze kledingstukken onderscheiden zich door subtiele details, kleuren, innovaties en het zorgvuldig selecteren van de beste stofsoorten uit Italië.

Dynamisch Duo

Bound Amsterdam is het label van de oprichters Sheila Lopes Alfonso en Maras Rejaän Maras. Lopes Alfonso combineerde mode met ondernemen, Maras heeft een grafische achtergrond. De ondernemers liepen al enige tijd rond met het idee een onderneming te starten en besloten in 2014 met elkaar in zee te gaan. Met beiden een achtergrond in de mode-industrie en een duidelijke passie voor het creëren van herenkleding is de keuze gevallen op een kledingmerk gericht op mannen. Bound Amsterdam debuteerde met de collectie Class of 2018. Inspiratie hiervoor komt uit de gelijknamige Japanse film. Ontwerpen zijn clean, minimalistisch en vooral van hoogstaande kwaliteit. 

Sheila Lopes Alfonso

Zolang Lopes Alfonso zich kan herinneren, is zij al geïnteresseerd in de mode-industrie. Met een afgeronde opleiding in Mode-ontwikkeling aan het Modelyceum van Amsterdam en een Bachelor-diploma in International Business and Languages, worden ervaringen uit beide opleidingen en stages gebruikt en gecombineerd om het beste uit Bound Amsterdam te halen. 

Maras Rejaän Maras

Rejaän Maras heeft ook een duidelijk stempel in de kledingindustrie. Hij bracht zijn eigen T-shirt collectie ‘Maras Streetwear’ uit, maar heeft ook vele projecten gedaan als freelance illustrator voor onder andere Heineken, 8Amsterdam en OntFront. Rejaän Maras studeerde Grafische Vormgeving aan het Mediacollege en is vervolgens Illustratie gaan studeren aan de Willem de Kooning Academie in Rotterdam. 

Video Credits: Frequin Producties
Lookbook Credits: Team Peter Stigter
Designer Image: Kee and Kee