Sluit menu
Menu
Zondag, 18 april 2021

Designers

Christa van der Meer

Tijdens het maken van haar modecollecties, collages en schilderijen vertaalt Christa van der Meer folklore tradities en specifieke visuele culturen naar een persoonlijke visie. Deze heeft een autonoom startpunt die later worden losgelaten in een toegepaste wereld. 

“Ik heb een grote nieuwsgierigheid naar het concept van datgene wat we graag – en soms twijfelachtig – mode noemen. Kleding stelt je in staat om je identiteit te uiten en ermee te pronken. Daarom vraag ik me af op welke manier de kleding die je draagt ​​is gekoppeld aan je identiteit? Als kleding niet door een persoon wordt gedragen, maar door een object, kan het dan nog steeds een uiting van identiteit zijn? En hoe verhoudt dit zich tot de mode?”

Tentoonstellingen

Na internationale ervaring bij Henrik Vibskov in Kopenhagen en A.Berg Studio in Berlijn te hebben opgedaan, studeerde Van der Meer in 2013 af aan de Haagse Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten. Sindsdien is haar werk onder andere te zien geweest tijdens de Milanese Salone del Mobile, in het Koninklijk Paleis Soestdijk in Soest en in Frame Store in Amsterdam. Van der Meers werk is tevens opgenomen in de vaste tentoonstelling van het Gemeentemuseum Den Haag. Ook werd ze in 2015 geselecteerd als een van de drie ontwerpers voor de MOAM HEMA-collectie. Samen ontwierpen ze een veertiendelige feestdagen collectie die werd verkocht in HEMA-winkels door heel Nederland.

Internationale aandacht

Niet alleen in, maar ook buiten de ontwerp- en museumsector blijft het werk van Van der Meer niet onopgemerkt. De beroemde Nederlandse trendwatcher Lidewij Edelkoort roemde haar werk op haar website Trendtablet.com. Een onderdeel van Van der Meers collectie werd tijdens de Paris Fashion Week in januari 2016 gepresenteerd in Atelier Néerlandais.

Das Leben am Haverkamp

Christa van der Meer is mede oprichter van het collectief Das Leben am Haverkamp, een creatief platform dat ze heeft opgezet samen met drie andere mode ontwerpers: Anouk van Klaveren, Dewi Bekker en Gino Anthonisse. Samen creëren ze de benodigde context voor hun ongepolijste hersenspinsels en onconventionele benadering van mode en toonden ze hun nieuwste creaties tijdens Mercedes-Benz FashionWeek Amsterdam januari 2017. 

Credits profielfoto: Jeronimus van Pelt
Credits lookbook: Lisandro Suriel, Christian Rinke, Imke Ligthart, Luka Karssenberg