Sluit menu
Menu
Donderdag, 24 juni 2021

Designers

Claes Iversen

De van origine Deense ontwerper startte na zijn opleiding aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag in 2006 zijn eigen label en voegde daar in 2014 zijn prêt-à-porter-collectie II aan toe. 

Vakmanschap

Iversen liep stage bij Viktor&Rolf en groeide daarna zelf ook uit tot haute couture-ontwerper. In 2008 rondde hij zijn master af aan ArtEZ. Koningin Maxima is een van zijn vaste klanten. De pure creaties vervaardigd uit luxematerialen tonen steevast een vrouwelijk silhouet. Daarnaast werkt Iversen graag aan innovatieve en onconventionele combinaties van materialen waarbij vakmanschap altijd centraal staat. 

Prijzen

Het werk van Iversen is geliefd in Nederland en daar buiten. Zijn werk werd bekroond met verscheidene prijzen, waaronder meest recentelijk van Amayzine.com, Look of the Year Awards – Creative of the Year, de Marie Claire Prix de la Mode, Amsterdam – Best Dutch Fashion Creative en de “Fur innovation Award 2010”. 

Haute couture en prêt-à-porter

Iversen toonde in juli 2016 zijn nieuwste haute couture-collectie in Parijs. De combinatie van romantische details als bloemen en kant met de moderne pantalons, die de tegenhanger waren voor al het romantische geweld, was opvallend. Ook bestond de collectie deels uit stoffen met een zelfgemaakt bloemenprint, waaronder een pak. Tijdens Mercedes-Benz FashionWeek Amsterdam in januari 2016 toonde Iversen zijn prêt-à-porter-collectie waarbij ook elf haute couture-creaties werden getoond.

Lookbook Credits: Team Peter Stigter