Sluit menu
Menu
Donderdag, 24 juni 2021

Designers

David Laport

Bijzondere technieken, sterke concepten en silhouetten zijn kenmerkend voor David Laport. Hij is een specialist in vrouwenmode en haalt zijn inspiratie vaak uit experimentele vrouwelijke silhouetten.

Vrouwelijk silhouet als inspiratiebron

In zijn ontwerpen maakt Laport vaak gebruik van theatrale en sculpturale vormen, die licht aanvoelen en vervaardigd zijn in frisse tinten. De ambacht van snit en pasvorm staan bij Laport centraal en hij noemt zijn eigen werk demi-couture, iets tussen couture en made-to-measure.

Van ballet tot Parijs

David Laport (1986) studeerde in 2012 af aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten Den Haag. In zijn afstudeercollectie ‘Discomforting’ presenteerde hij een geplooid materiaal dat uit zichzelf omhoog bleef staan. Met deze collectie speelde hij zichzelf meteen in de kijker van alle belangrijke media en leverde hem meteen de titel van ‘groot talent’ op. Naast twee keer deel te hebben genomen aan de Mercedes-Benz FashionWeek Amsterdam, brak Laport in 2015 internationaal door met zijn show tijdens de Paris Fashion Week.

Next to Helmut Newton by David Laport

In het kader van het OFF SCHEDULE-programma van Mercedes-Benz FashionWeek Amsterdam 2016, werden David Laports nieuwste ontwerpen samengebracht met de iconische foto’s van Helmut Newton tijdens de tentoonstelling A Retrospective in Foam Amsterdam. 

Video Credits: Frequin Producties
Lookbook Credits: Bete Photography