Sluit menu
Menu
Donderdag, 24 juni 2021

Designers

Dennis Diem

Voor Dennis Diem is mode gelijk aan de beoefening van ambacht. Zijn benadering gaat daarin zo ver, dat hij er zijn signature van heeft gemaakt: handgemaakte kleding aan de hand van traditionele methodes.

Beeldhouwen van vrouwelijke sculpturen

Diem bestudeerde de originele corseletten van Marie Antoinette. Ze dienden als als inspiratiebron voor zijn eigen handgemaakte korsetten. Diem’s fascinatie voor korsetten zit in het veranderen van vrouwelijke vormen, het is bijna het beeldhouwen van vrouwelijke sculpturen. Het postuur verandert zodra het lichaam ingesnoerd wordt. Hetzelfde geldt voor schoenen met hoge hakken. Het verandert direct het charisma van de vrouw. 

Gebiologeerd door mode

Diem studeerde Biologie aan het Dutchess Community College in New York. Dat was ook de stad waar hij zijn eerste modeopdracht kreeg voor een Amerikaans denimlabel. Die opdracht gaf hem het inzicht om terug te komen naar Nederland, waar hij aan de Rotterdamse modeacademie Marja van Riel ging studeren. In 2000 studeerde hij af en sindsdien werkt hij aan zijn eigen label.

Focus ligt herfst- en wintercollecties

Tijdens een Pink Ribbon-evenement in 2007 showde hij zijn eerste eigen collectie, die hij bovendien geheel zelfstandig had gefinancierd. Een jaar later opende hij zijn atelier aan de Oudezijds Achterburgwal 144. Japan was de basis voor zijn tweede collectie, Yurei, waar hij voor een studiereis naartoe ging. Hij toonde zijn lente/zomer 2012-collectie Fool’s Gold aan het grote publiek tijdens Mercedes-Benz FashionWeek Amsterdam in 2011. Daaropvolgend kwamen de collecties Asphalt Jungle, Florence Nightingale, Opium Dream en Trouble in Paradise. Diem concentreert zich voornamelijk op herfst/winter-collecties. 

Video Credits: Frequin Producties
Lookbook Credits: Team Peter Stigter
Designer Image: Kee and Kee