Sluit menu
Menu
Donderdag, 24 juni 2021

Designers

Elke van Zuylen

Elke van Zuylen heeft een fascinatie voor het uiten van jezelf door middel van dessins, kleuren en vormen. Met haar collecties, die ze onder de naam NONOCAKE ontwerpt, wil ze mensen graag laten zien dat ze niet bang hoeven te zijn om zichzelf te zijn. Zelfvertrouwen, dat is waar het allemaal om gaat.

CTRL + V CTRL + C

Van Zuylen studeerde in 2007 af als grafisch vormgever en voltooide in 2013 haar studie Fashion design aan de Maastricht Academy of Fine Arts and Design (MAFAD). Tijdens haar jaren in Maastricht ontwikkelde ze haar eigen stijl, namelijk: van 2D naar 3D. Haar afstudeercollectie CTRL + V CTRL + C resulteerde in een draagbare mannen- en vrouwencollectie, waarin ze Nederlandse folklore en de Japanse Geisha-cultuur samenbracht door kleurrijke printen met elkaar te mixen.

Oosterse inspiratiebronnen

In de Japanse en Koreaanse culturen en subculturen vindt Van Zuylen veel van haar inspiratie. Haar ontwerpen verwijzen daarom vaak terug naar geisha’s, hanboks (traditionele Koreaanse jurk), Oosterse tradities en muziek. Door haar persoonlijke en maatschappelijke verhalen hieraan toe te voegen, vormt ze dit samen tot een concept waaruit zelfgemaakte prints en silhouetten voortvloeien. Van Zuylen gebruikt vaak zachte, pasteltinten gecombineerd met kwalitatief hoge materialen, zoals jersey, zijde tule, satijn of fijn katoen. De stijl? Vrouwelijk maar stoer.

Introvert versus extravert

Van Zuylen toonde de eerste collectie van haar label NONOCAKE tijdens de Mercedes-Benz Fashionweek 2016. Onder de titel ‘The Shy-Movement’ wilde Van Zuylen verlegen mensen in het zonnetje zetten. Van Zuylen hekelt het idee dat er tegenwoordig van mensen wordt verwacht om zich altijd te laten zien. Vooral online, via de sociale media en Whatsapp. Men moet altijd maar reageren, liken, posten en zijn of haar mening laten horen. Volgens van Zuylen gaat vaak alle aandacht naar extraverte personen, daarom is deze collectie juist een ode aan de introverte mens.

Lookbook Credits: Team Peter Stigter