Sluit menu
Menu
Donderdag, 24 juni 2021

Designers

Elvira ‘t Hart

Met haar oneindige passie voor mode en tekenen, kan Elvira ‘t Hart zich gerust een ontwerpster van draagbare tekeningen noemen. Elvira’s ontwerpen worden internationaal verkocht en gedragen door beroemdheden, zoals Lady Gaga

Ontwerpster van draagbare tekeningen

Tekenen doet Elvira ’t Hart (1988) al sinds ze zich kan herinneren. In haar kledingontwerpen combineert ze haar passies voor tekenen en mode. De ontwerpschetsen zijn niet van ondergeschikt belang, maar gebruikt ze letterlijk als patronen. Deze schetsen maakt ze zowel handmatig als digitaal en worden uiteindelijk met een lasersnijder uitgesneden. Haar inspiratiebronnen? Tekenen, de kenmerken ervan en hoe we deze interpreteren. 

Van Antwerpen naar Boston

Na haar studie aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten in het Belgische Antwerpen, studeerde Elvira ’t Hart tussen 2008 en 2011 aan de Rietveld Academie in Amsterdam. In 2012 startte ze haar gelijknamige modelabel, waarvoor ze haar eerste collectie in 2003 presenteerde. Tijdens de 25ste editie van Mercedes-Benz FashionWeek Amsterdam gaf Van ’t Hart een presentatie tijdens de Dynamic Store en was haar werk onderdeel van de tentoonstelling #techstyle in het Museum of Fine Arts in Boston.

Opschaling

‘t Hart produceert tot nu toe alles in haar eigen atelier, maar dat wordt langzaamaan te klein. Momenteel werkt ze aan de opschaling van haar productie, waarvoor ze het liefst met een groot bedrijf wil samenwerken. Toekomstplannen heeft ze genoeg, want naast een uitbreiding wil ze een eigen atelier hebben, waarmee ze de regie in eigen handen kan houden. Van begin- tot eindproduct.


Lookbook Credits: Bete Photography
Designer Image: Kee and Kee