Sluit menu
Menu
Donderdag, 24 juni 2021

Designers

Esmay Hijmans

Ontwerpster Esmay Hijmans combineert contrasterende elementen, gevoeligheid en kracht, traditie en moderniteit met een vleugje (surrealistische) vervreemding en presenteert dit op een realistische manier aan het publiek. Ze kiest haar materialen zorgvuldig, waardoor al snel het couture-gevoel wordt opgewekt. Perfectionisme en verfijning zijn belangrijke factoren in haar werk met een fascinatie voor traditionele couture-ambacht. Borduurwerk is haar signature.

Cum Laude en prijswinnend

Hijmans studeerde in 2013 cum laude af aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht (HKU) met haar collectie ‘Mesdames de Sur-Realite’. Naast haar studie heeft ze stagegelopen bij diverse Nederlandse ontwerpers zoals Mattijs van Bergen. In 2012 maakte ze een uitstap naar Londen om werkervaring op te doen bij modehuis Alexander McQueen, een van haar persoonlijke favorieten. Ze was medeverantwoordelijk voor de show van McQueen tijdens Paris Fashion Week en werd backstage gefotografeerd terwijl ze aan het werk was. Dat bleek haar eerste stap richting eigen roem. De echte grote kick kwam toen ze Beyonce in de rode bloemenjurk voorzag van de finishing touch en daar een foto van verscheen in de Amerikaanse Vogue. In januari 2016 was haar borduurwerk onderdeel van de debuutshow van Anbasja Blanken.

Prijzen

Esmay Hijmans was finaliste tijdens de Ode aan Max Heymans Coutureshow in het Joods Historisch Museum in 2013, was genomineerd voor de Frans Molenaar Prijs in 2013 en finaliste van de Triumph Inspiration Awards in 2010. 

Video Credits: Frequin Producties
Lookbook Credits: Team Peter Stigter
Designer Image: Kee and Kee