Sluit menu
Menu
Zondag, 18 april 2021

Designers

Esther Haamke

Esther Haamke richtte in 2015 haar eigen label met levendige streetwear op. Haar contrastrijke ontwerpen zijn draagbare illustraties met een luxe en sportieve twist.  

Contrast- en kleurrijke illustraties

Haar eigen ontworpen prints, borduursels en applicaties zijn het handelsmerk van Esther Haamke (1986). Voor haar kleurrijke streetwear haalt ze inspiratie uit verschillende hoeken: van tijdschriften tot de huidige popcultuur en van haar reiservaringen tot ontwerpers die aansluiten op haar eigen modebeeld, zoals Bas KostersKenzo en Moschino. Met haar collecties hoopt Haamke meer plezier en positiviteit in het huidige straatbeeld aan te brengen.

Van Breda via Antwerpen naar Amsterdam

Na het behalen van haar diploma’s Illustratie aan de St. Joost Academie in Breda en modevormgeving aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten in Antwerpen, liep Haamke in 2013 stage bij Bas Kosters. Begin 2015 startte ze haar gelijknamige modemerk met de collectie ‘Snake Preview’, een collectie die teruggrijpt naar invloeden uit de Oriënt, slangenbezweerders en de jaren 80. Haamke showde haar stukken in 2016 tijdens de OFF SCHEDULE-programmaring van beide edities van Mercedes-Benz FashionWeek Amsterdam.

Toekomstdromen

Ondanks dat Haamke nog maar net gestart is met haar eigen label, slaan haar collecties goed aan. Ook internationaal is er vraag naar haar stukken. Vooralsnog draait Haamke kleine producties, maar in de toekomst hoopt ze met een groter team vanuit een professionelere studio te kunnen werken. Samenwerkingen staan hoog op haar verlanglijst, vooral in de koppeling tussen mode en muzikanten ziet ze veel mogelijkheden. 

Lookbook Credits: Tim van der Most
Designer Image: Kee and Kee