Sluit menu
Menu
Zondag, 09 mei 2021

Designers

Fleur van Maarschalkerwaart en Fiona Makkink

Creatief directeur van STUDIO ULTRADELUXE, Fleur van Maarschalkerwaart, en fotografe Fiona Makkink richten zich in hun gezamenlijke werk op het ontwerpen en maken van GIF’s. Dit zijn korte bewegende beelden. Het zijn net geen films en ook geen foto’s, maar iets daartussen.

GIVE ME FASHION

Tijdens de 25ste editie van de Mercedes-Benz FashionWeek Amsterdam toonden Van Maarschalkerwaart & Makkink een selectie van hun internationale mode-GIFs tijdens hun expositie genaamd GIVE ME FASHION in het Transformatorhuis. Het duo, dat bij elkaar kwam door hun liefde voor GIF’s, werkt sinds 2014 samen. Naast het samenstellen van tentoonstellingen, maken ze samen hun eigen GIF-series.

Fleur van Maarschalkerwaart

Het bedrijf van Fleur van Maarschalkerwaart, STUDIO ULTRADELUXE, is gericht op verschillende gebieden, waaronder interactief grafisch ontwerp, illustraties, animaties en GIF-artdirection. Eerder gaf ze ook les over lasercutten en digitale prints aan de afdeling Mode van de Willem de Kooning Academie. Haar liefde voor het visuele combineert ze met haar conceptuele interesse in digitale technieken. Van Maarschalkerwaart verzamelt sinds 2012 GIF’s, die de basis vormde voor haar eerste tentoonstelling.

Fiona Makkink

Naast haar werk als modefotografe, focust Fiona Makkink zich ook op film en montage in zowel de mode-industrie als het commerciële veld. Haar eerste GIF-shoot genaamd Mortua Est had ze in 2012, een tijd waarin de GIF nog niet vaak te zien was. Tot 2015 bleef het werken met GIF op een laag pitje, tot Makkink vorig jaar een mail kreeg van haarstilist Tommy Hagen, die haar in contact bracht met Van Maarschalkerwaart. De eerste shoot die het duo samen maakte was voor MIRROR MIRROR Magazine.