Sluit menu
Menu
Donderdag, 24 juni 2021

Designers

Gino Anthonisse

Gino Anthonisse (1988) is een Nederlandse mannenmode ontwerper, gevestigd in Den Haag. In 2014 behaalde hij zijn diploma aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten. Tijdens zijn studie kreeg hij de kans om stage te lopen bij Christian Wijnants in Antwerpen.

De zoektocht naar verwondering

Binnen zijn ontwerpen is Anthonisse altijd op zoek naar verwondering. Volgens hem denkt de huidige maatschappij tegenwoordig alles te weten. Een mindset die hij gereflecteerd ziet in ons dagelijks leven, vooral omdat vrijwel alles in het leven een verklaring en reden heeft. Echte verwondering is bijna niet meer te vinden, een gegeven dat Anthonisse verwerkt in zijn wonderlijke collages die hij ‘tot leven brengt’. Door klassieke kledingstukken en etnische elementen met vreemde materialen en technieken te combineren, creëert hij ontwerpen die verrassend en surrealistisch zijn.

Internationale aandacht

Zijn afstudeercollectie ‘Lost Wonder’ werd gepresenteerd tijdens de Dutch Design Week en Mercedes-Benz FashionWeek Amsterdam waar hij was genomineerd voor Lichting 2014. Zijn werk werd onder andere gepubliceerd in het Chinese VISION magazine, het online platform van Dazed & Confused en trendtablet.com van Lidewij Edelkoort.

Levende collages

Anthonisses blijvende zoektocht naar verwondering resulteerde in zijn meest recente collectie ‘MADODA’, waarvoor hij levensgrote collage-installaties ontwikkelde. Hij vertaalde zijn collages letterlijk in outfits die samenkwamen in verrassende silhouetten en items. In de installatie werden kleding en collage één geheel en verbeeldde het een surrealistische wereld waarin 2D en 3D samenkwamen. Momenteel werkt Anthonisse aan een nieuwe collectie waarin hij zijn collages verenigt met origami. Door gebruik te maken van speciale vouwtechnieken, presenteert hij een collectie met minimale de inzet van een naaimachine.

Das Leben am Haverkamp

Gino Anthonisse is mede oprichter van het collectief Das Leben am Haverkamp, een creatief platform dat hij heeft opgezet samen met drie andere mode ontwerpers: Anouk van Klaveren, Dewi Bekker en Christa van der Meer. Samen creëren ze de benodigde context voor hun ongepolijste hersenspinsels en onconventionele benadering van mode.

Credits portretfoto: Jeronimus van Pelt
Credits lookbook: Lisandro Suriel, Anouk van Kalmthout