Sluit menu
Menu
Donderdag, 24 juni 2021

Designers

HACKED by_ Van Slobbe Van Benthum

Dit label bestaat uit twee ontwerpers: Alexander Slobbe en Francisco van Benthum. De ontwerpers wilden iets doen tegen de fast-fashion industrie en al haar overschotten. Door restpartijen en overgebleven materialen te bewerken tot geheel nieuwe items ‘hacken’ de designers het snelle productieproces van de hedendaagse mode-industrie. 

Door uitsluitend met overgebleven materialen te werken creëren ze een nieuwe look en treden ze tegelijkertijd op tegen de verspilling van kleding.

Awards

Beide ontwerpers hebben (afzonderlijk) al heel wat ervaring in de modewereld opgedaan, zo had Alexander van Slobbe zijn eigen mannenlabel genaamd SO, en ontving hij voor zijn werken meerdere prijzen waaronder de ELLE Style Award, de Theo Limperg Prize en de Prins Bernhard Cultural Prize. 

Francisco van Benthum heeft gewerkt aan verschillende mannenlabels en had zijn eigen collectie in samenwerking met Specsavers. Verder ontving hij voor zijn werk de Fashion Grant, die uitgereikt werd door het Prins Bernhard Cultuur Fonds.