Sluit menu
Menu
Donderdag, 24 juni 2021

Designers

ILKECOP

Het jonge Belgisch label ILKECOP staat bekend om haar onverwachte en ludieke collecties.  Het merk met high-end womenswear is gevestigd in Brussel en omschrijft zichzelf als “Urban Couture for the Non-conformist”. Het label staat voor kwaliteitsvolle kledingstukken met een ongewone esthetiek van en voor de sterke, rebelse vrouw.

Beste van het jaar

Ilke Cop (1988) studeerde in juni 2014 af met grote onderscheiding aan de Stedelijke Academie voor Schone Kunstenin Sint-Niklaas. Door een externe jury werd haar afstudeercollectie ‘Gangs of NK’ ontvangen als de beste van haar jaar. Ze werd geselecteerd voor het Belmodo event ‘Mode in Oostende‘ samen met enkele andere jonge designers en haalde de finale van de Prix d’Excellence georganiseerd door Marie Claire. ILKECOP werd opgemerkt door Elle België en in januari 2015 genomineerd voor de ’10 van 2015’ en uiteindelijk richt Ilke Cop in maart 2015 haar gelijknamige bedrijf op.

Made in Belgium

Sinds de oprichting van het merk is ILKECOP een actieve change maker geweest voor ethisch en ecologisch verantwoorde productie. De productie gebeurt volledig in België, inclusief de vele handmatige technieken, zoals borduurwerk. Zelf zegt ze: “Als een kunsthistorica en jonge mode-ontwerpers streef ik ernaar om een verfrissende kijk op vrouwenkleding te bieden. Het leuke en wonderlijke van mode zijn essentieel voor mijn collecties.”.

Video Credits: Frequin Producties
Lookbook Credits: Team Peter Stigter
Designer Image: Kee and Kee