Sluit menu
Menu
Zondag, 18 april 2021

Designers

Jasna Rok

Sinds januari 2016 is het label Jasna Rok bezig als FashTech-ontwerpstudio. Ontwerpster Jasna Rokegem (1992) studeerde in 2015 af aan de Willem de Kooning Academie. Tijdens haar studie liep zij stage bij Tom van der Borght en Ann Demeulemeester. Haar afstudeercollectie genaamd ‘Fashion on Brainwaves’ is een studie naar de mogelijkheden om hersengolven te koppelen aan een persoonlijke beleving van kleding. Dit door kleurverandering te bewerkstelligen naar mate een verandering in emoties wordt waargenomen. 

FashTech

In 2012 was Rokegem reeds bezig met technologie en mode en gebruikte ze het ‘Opal polymer effect’ in slim textiel. Wired.com berichtte hier een jaar later over. Haar eerste collectie genaamd ‘Annunaki’ werd bekroond met de Belgische STEP IN prijs voor styling en de ‘future of fashion’ publieksprijs van het Museum Boijmans Van Beuningen, waar de collectie ook was tentoongesteld. In 2015 won Rokegem de Startup Weekend FashTech in Antwerpen, voor haar ontwikkeling van EEG-technologie die concentratie en productiviteit verhoogd en zorgt voor een efficiënt gebruik van tijd. 

Seminars en werkkleding

Haar afstudeercollectie inspireerde haar om seminars te geven en onderdeel te zijn van evenementen als Mercedes-Benz FashionWeek Amsterdam. Ook ontwierp ze de werkkleding van The Suicide Club in Rotterdam. 

Designer Image: Bete Photography
Lookbook Images: Bete Photography, Raia Maria-Laura