Sluit menu
Menu
Donderdag, 24 juni 2021

Designers

Jazz Chris

Jazz Chris is een high end-mannenmodemerk dat gelooft in de superioriteit van het masculiene. Het merk verlegt de grenzen van mannenkleding door de mannelijke lichaamsbouw compleet in beeld te brengen en vanuit daar te ontwerpen. 

Goddelijk potentieel

Iedere collectie van Jazz Chris begint met de creatie van een wereld waarmee ze reageert op de huidige tijd en omgeving. Deze werelden beogen voor Chris altijd hetzelfde, namelijk: het neerzetten van de ultieme mannelijkheid. Met haar missie give a man a sense of his full, godlike potential, zoekt ze naar mogelijkheden en goede technische ontwerpen die pure mannelijkheid ademen. Deze mannelijkheid is volgens Chris te verkrijgen door veel te werken met spijkerstof, leersoorten en organisch katoen.

Cum laude

Jazz Chris studeerde in 2013 cum laude af aan het Amsterdam Fashion Institute met haar hyper-masculiene collectie ‘HAVOC’. Met deze collectie werd ze geselecteerd voor Lichting 2013, wat haar gelijk de gelegenheid gaf om haar eerste eigen collectie ‘Until the Quiet Comes’ te showen tijdens de 19e editie van Mercedes-Benz FashionWeek Amsterdam. Met dezelfde collectie won ze in datzelfde jaar eveneens de Lectra Award voor 3D Virtual Prototyping

Veelbelovend mannenmodetalent

Inmiddels wordt Chris gezien als een van de meest veelbelovende Nederlandse modeontwerpers van mannenkleding. Tijdens haar studie liep ze stage bij de Duits-Perzische ontwerper Boris Bidjan Saberi in Barcelona. Daarnaast maakte ze deel uit van het ontwerpteam van iNDiViDUALS, genaamd Generation 12. Samen met dit ontwerpteam toonde ze in 2012 tijdens de Amsterdam modeweek de collectie ‘DUALS’. Ze ontwierp tijdens de 26ste editie van Mercedes-Benz FashionWeek Amsterdam een look voor Disney’s Belle en het Beest.