Sluit menu
Menu
Donderdag, 24 juni 2021

Designers

Judith van Vliet

Judith van Vliet werkt met onconventionele materialen en vormen en vindt haar inspiratie in de kunsten en de natuur. Naast haar eigen label, werkt Van Vliet ook als ontwerper en mede-eigenaar aan het duurzame yogalabel Zen by Sen.

Mode en kunst

Door te werken met verschillende technieken en materialen, ontwikkelde Judith van Vliet in de loop der jaren een zeer persoonlijke stijl. Ze wordt voor het grootste gedeelte beïnvloed door kunst, natuur, milieu en architectuur en ziet in haar werk de uitdaging in het combineren van onconventionele materialen en vormen. Haar collecties vallen niet alleen onder mode, maar ook onder de noemer kunst.  

Carrière en prijzen

Modeontwerpster Judith van Vliet studeerde in 2012 met haar collectie ‘The Western Uniformity’ af aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht. In 2014 startte Van Vliet een samenwerking met schoenen- en accessoiresontwerper Chris van den Elzen. Hieruit ontstonden verschillende collecties, waarvan de eerste onder meer werd geshowd tijdens de Cologne Fashion Days. Tijdens deze dagen sleepten ze de Cologne Catwalk Award binnen. In 2015 showde het duo tijdens Mercedes-Benz FashionWeek Amsterdam en in 2016 was Van Vliet onderdeel van de OFF SCHEDULE-programmering van de 25ste editie.

Zen by Sen

Naast haar eigen label, werkt Van Vliet ook als ontwerper en mede-eigenaar aan het duurzame yogalabel Zen by Sen. Daarnaast houdt ze zich bezig met freelanceklussen die in het teken staan van tailoring, illustreren en styling.

Lookbook Credits: Team Peter Stigter