Sluit menu
Menu
Donderdag, 24 juni 2021

Designers

Juliëtte Heijnen

Juliëtte Heijnen debuteerde in juli 2016 met haar collectie ‘ELMO: precious collection’ op Mercedes-Benz FashionWeek Amsterdam. 

Herenmode met breisels

De jonge creatieveling Juliëtte Heijnen is afkomstig uit Roermond en afgestudeerd aan de Willem de Kooning Academie te Rotterdam. Heijnen is gefascineerd door menselijke interactie en de hieruit volgende lichamelijke reactie. In haar kledingcollecties uit dit zich in zoektochten naar nieuwe silhouetten en interdisciplinaire manifestaties. De ontwerpster maakt herenkleding en is geïnteresseerd in breisels. 

Collecties over verbintenissen

Heijnen speelt in haar collecties veel met het idee van verbintenissen. Tijdens FASHIONCLASH 2015 hield Heijnen een performance voor haar Symposion Aristophanes-collectie, waarin de zoektocht naar een wederhelft centraal stond. Tijdens Dutch Design Week 2015 maakte ze de fashion- en dancefilm ‘Silver Morning’ in samenwerking met Rauwkost Collective met in de hoofdrol haar Symposion Aristophanes-collectie. Heijnen presenteerde voor het eerst tijdens de 25ste editie van Mercedes-Benz FashionWeek Amsterdam haar collectie ELMO: precious collection.

Het verhaal van ELMO

De verbintenis tussen man en vrouw staat centraal in het verhaal van de ELMO: precious collection. Zo begint de verbintenis in het huwelijk van een vissersstel bij het huwelijkscadeau van de bruid, een gebreide trui met wol en enkele haren van de bruid ingeweven. Het idee hierachter is dat de zee hen scheidt, maar de trui met een oogje van St. Erasmus (ELMO) in het zeil hen beschermt en zorgt voor een veilig wederzien.

Video Credits: Frequin Producties
Lookbook Credits: Team Peter Stigter
Designer Image: Kee and Kee