Sluit menu
Menu
Donderdag, 24 juni 2021

Designers

Karim Adduchi

Karim Adduchi (1988) kwam in 2010 naar Nederland om aan de Gerrit Rietveld Academie te studeren. Hij studeerde in 2015 af en toonde zijn collectie tijdens de Mercedes-Benz FashionWeek Amsterdam als onderdeel van Lichting 2015. Tijdens de editie van juli 2016 opende hij met zijn collectie de modeweek.

Marokkaanse invloeden

Volumineuze silhouetten, ambachtelijke Berber-technieken en maatwerk zorgden voor veel aandacht van nationale en internationale pers. Hoewel Adduchi zich heeft ondergedompeld in de jonge, creatieve culturele wereld van Amsterdam, is hij altijd zijn eigen instinct met betrekking tot mode en kunst blijven volgen. 

Jong talent met interesse in de sterke vrouw

Illustrator, kunstenaar en mode-ontwerper Karim Adduchi is geboren in Imzouren in Marokko en verhuisde in 1993 op vijfjarige leeftijd naar Barcelona. Hier ging hij voor het eerst in zijn leven naar school, maar aangezien hij geen Spaans sprak begon hij zich uit te drukken in tekeningen. Zijn docent zag zijn grote talent en moedigde hem aan om naar de kunstacademie van Barcelona te gaan om zich verder te ontwikkelen. Geïnspireerd door de Italiaanse Renaissance en hedendaagse kunst legde Adduchi daar de fundamenten voor zijn opvallende en herkenbare stijl.

Sterke vrouw

In 2010 verhuisde hij naar Amsterdam om mode te studeren aan de Gerrit Rietveld Academie. Hij studeerde af met een indrukwekkende collectie genaamd ‘She Knows Why the Caged Bird Sings’ waarmee hij een van de veertien geselecteerden was voor Lichting 2015. Een jaar later opende Adduchi de Mercedes-Benz FashionWeek Amsterdam met zijn collectie ‘She who lives behind the courtyard door’. Een verwijzing naar de sterke vrouw, waar Adduchi voor ontwerpt. 

Video Credits: Frequin Producties
Lookbook Credits: Team Peter Stigter
Designer Image: Kee and Kee