Sluit menu
Menu
Zondag, 18 april 2021

Designers

LES SOEURS ROUGES

De zussen Dorrith en Marlous de Roode werken samen onder de naam LES SOEURS ROUGES, een verwijzing naar hun achternaam. Het modelabel is een avantgardistisch mode- en accessoiremerk, dat iets meer dan zeven jaar geleden door de zussen werd opgericht.

Mode & accessoires

Marlous studeerde af aan het Hout- en Meubileringscollege richting Interieur en Wonen en 3D-design aan de HKU. Zij specialiseert zich tegenwoordig op de accessoiresafdeling van het merk. Dorrith focust zich daarentegen meer op de mode-afdeling van het label. Na haar modestudie aan de HKU, liep ze stage bij Walter van Beirendonck en Dirk Schönberger in Antwerpen. In 2003 was ze een van de finalisten van de Robijn Fashion Awards.

Onontdekt familiebedrijf

Mode zit in de genen van de gezusters De Roode. Met zowel een grootvader, grootmoeder als een moeder die actief in de mode-industrie zijn of zijn geweest, is het niet vreemd dat Dorrith en Marlous in hun voetsporen zijn getreden. De zussen hebben het onontdekte familiebedrijf, dat fictief is gestart in oma’s geboortejaar 1920, bijna 100 jaar later op de kaart gezet.

Terug naar toen

Al het werk dat de De Roodes creëerden is echt handwerk en daarbij is de geschiedenis hun grootste inspiratiebron. Met hun werk willen ze graag letterlijk over de grens gaan en hun merk heeft niet voor niets een Franse naam. Waarom? Omdat er 200 jaar geleden, tijdens het Franse regime, Frans werd gesproken in Den Haag. De concepten van hun collecties gaan vaak terug naar de jaren twintig, de periode waarin hun oma opgroeide, gecombineerd met de verloren schatten van de stad waar zij vandaan komen: ‘s-Gravenhage.

Le Parc Perdu

Tijdens de 25ste editie van de Mercedes-Benz FashionWeek Amsterdam presenteerde LES SOEURS ROUGES hun collectie ‘Le Parc Perdue’. De inspiratiebron voor deze collectie was de voormalige Haagse Koninklijke Zoölogisch-Botanische Tuin. Na de oorlog lag het terrein grotendeels braak, maar het bleef in de volksmond bekend als “de Dierentuin”. LES SOEURS ROUGES bracht de historie weer tot leven met passende ontwerpen. Denk hierbij aan zijden sjaals met dierenillustraties, lange en zwierige rokken en jurken en leren tassen in exotische vormen gecombineerd met een hedendaagse art nouveaustijl.

Video Credits: Frequin Producties
Lookbook Credits: Team Peter Stigter