Sluit menu
Menu
Zondag, 18 april 2021

Designers

Maaike Van den Abbeele

Al sinds haar middelbare school bezit de Nederlands-Belgische Maaike Van den Abbeele (1990) een passie voor mode. In haar uiteenlopende creaties werkt ze vaak met prints, borduursels, zijde en andere klassieke materialen.

Aziatische landen en sferen als inspiratiebron
Van den Abbeele verwerkt vaak elementen van het klassieke mannenpak of het uniform in haar ontwerpen. Naast kunst en architectuur, is Japan een van haar grootste inspiratiebronnen. Van den Abbeele verloor haar hart aan dit Aziatische land nadat ze er twee keer doorheen was gereisd. Tijdens de 26e editie van Mercedes-Benz FashionWeek Amsterdam in januari 2017 toonde ze er haar meest recente collectie MA_JAPAN. Met deze collectie vertelt ze het verhaal van Japanse werkende mannen, vrouwen en scholieren die hun vrije tijd besteden aan arcade- en gokspelletjes, cafés, clubs, drank, maar ook de seksindustrie. Het resultaat? Een modieuze mix van uniformiteit en kleurrijke Japanse streetwear.

Belgisch modetalent
In 2016 studeerde Van den Abbeele cum laude af aan de KASK in Gent. Tijdens haar opleiding liep ze vier maanden stage bij het Belgische modebedrijf Black Balloon, waar ze accessoires en kleding verkopen.Met haar bachelorcollectie MA_ENLIGHTMENT won ze de award voor veelbelovend modetalent van Eskimo, een Belgisch familiebedrijf dat is gespecialiseerd in het ontwerpen en produceren van nacht- en ondermode voor alle leeftijden. Voor dit merk ontwikkelde ze een capsulecollectie die in de zomer van 2017 gelanceerd wordt.