Sluit menu
Menu
Zondag, 09 mei 2021

Designers

MARTAN

MARTAN is het label van Luuk Kuijf (1990) & Diek Pothoven (1993), beiden afgestudeerd aan ArtEZ. Na jaren in het geheim te hebben samengewerkt, lanceerden ze in januari 2017 hun eerste gezamenlijke collectie tijdens de 26steeditie van Mercedes-Benz FashionWeek Amsterdam. 

Een collectie voor mannen en vrouwen

Ontwerptechnisch zijn de stukken van MARTAN niet makkelijk en hebben Kuijf en Pothoven hierover een duidelijke mening. Kuijf is als ontwerper heel conceptueel en verhalend, Pothoven heeft een modieus oog en is ook buiten de mode-industrie actief. Ten tijde van hun afstudeercollectie werkten de twee zeer minimalistisch. Tijdens de 26ste editie van MFBWA showt het duo hun allereerste collectie die voor zowel mannen als vrouwen bedoeld is. De inspiratie hiervoor komt uit de spirituele hoek en ervaringen uit hun jeugd. 

Samenwerkingen

Zowel Kuijf als Pothoven studeerden in 2015 af aan de ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten in Arnhem. Al sinds de derde klas van hun opleiding werken de twee ontwerpers veel samen en na hun afstuderen groeide de behoefte om samen een collectie te ontwikkelen. Voor hun ontwerpen werken ze veel samen met zogenoemde collaborating artists. Als het aan de Kuijf en Pothoven ligt, groeit MARTAN uit tot een overkoepelend en multidisciplinair ontwerpteam. 

Video Credits: Frequin Producties
Lookbook Credits: Team Peter Stigter