Sluit menu
Menu
Zondag, 09 mei 2021

Designers

Merel van Glabbeek

Merel van Glabbeek is in 2015 begonnen met haar gelijknamige dameskledinglabel. De ontwerper studeerde in 2013 af aan AMFI en toonde haar collectie ‘Hush’ tijdens de juli-editie 2016 van Mercedes-Benz FashionWeek Amsterdam.

Structuur en chaos

Het label biedt exclusieve kleding en unieke stuks met veel handwerk. De collecties hebben een constante aandacht voor detail, vakmanschap en een verrassende combinatie van materialen. Als ontwerpster is Merel van Glabbeek altijd op zoek naar een balans tussen structuur en chaos. De ontwerpen worden gedefinieerd door gemixte contrasten en sterke, donkere en vrouwelijke silhouetten.

Opleiding

Merel van Glabbeek heeft een technische achtergrond en heeft stagegelopen bij onder anderen Spijkers & Spijkers en Studio Ayqido. In 2013 studeerde ze af aan het Amsterdam Fashion Institute met de collectie ‘SHAME’. Tijdens deze studie liep ze stage bij Ann Sofie Back en was een van de ontwerpers voor Individuals SS/13.

Collectie 25ste editie MBFWA

‘Hush’ is een collectie uit 2016 met een overdaad aan decoratie en symbolen, waardoor de betekenis nietig wordt. Tegenpolen komen samen en botsen. De collectie bestaat uit een balans tussen structuur en chaos. Contrasten worden gemixt en lijnen vervagen.

Ontwerper van de toekomst

Tijdens de januari-editie 2017 toonde van Glabbeek een aantal looks als onderdeel van Future Generation Presents The Painting. Het blanke canvas dat haar was gegeven als startpunt vulde zij op geheel eigen wijze in met western-details en soepel vallende jurken. 

Video Credits: Frequin Producties
Lookbook Credits: Team Peter Stigter
Designer Image: Kee and Kee