Sluit menu
Menu
Zondag, 09 mei 2021

Designers

Mick Keus

Mick Keus startte na zijn studie aan het Amsterdam Fashion Institute in 2012 zijn eigen jeans atelier MICKKEUS. Hier vermaakt hij tweedehands Levi’s 501-jeans tot volmaakte custom fit-jeans.

Het idee achter Keus’ custom fit Levi’s 501-jeans

Een goede jeans van 100 procent katoen vinden was voor Keus een bijna onmogelijke opgave. Het huidige aanbod kon hem niet bekoren, dus daar moest iets voor bedacht worden en ging Keus op onderzoek uit. Tijdens deze zoektocht was hij al bezig met wat later zijn werk zou worden: het vermaken van jeans. In deze experimentele fase bleek dat steeds meer mensen interesse hadden in de jeans van Keus. Het kwartje viel en het concept MICKKEUS was geboren.

Liefde voor oude denimstoffen

Keus heeft altijd al een grote voorliefde voor de oude denimstoffen gehad. De rock-‘n-roll-stijl die je ermee kunt creëren en het versleten karakter van de stof, spreekt Keus het meeste aan. Hoe ouder ze worden, hoe mooier ze worden. Volgens Keus zijn er over de hele wereld nog genoeg oude exemplaren te vinden, maar vaak is de snit verouderd. Door deze oude exemplaren in een nieuw jasje te steken, ofwel te upcyclen, zorgt Keus ervoor dat de jeans een tweede leven krijgen. Mét een eigentijdse snit.

Toekomstdromen

Keus showde in januari 2016 zijn jeans-collectie voor het eerst tijdens de 24ste editie van de Mercedes-Benz FashionWeek Amsterdam. Hier liet hij naast de vaste modellen ook een aantal klanten van hem in hun lievelingsbroeken van MICKKEUS over de catwalk lopen. Keus’ toekomstdroom is zijn jeans ook in maatseries te kunnen maken en online te verkopen. Zijn grootste modevoorbeelden noemt hij onder andere de Vlaamse Ann Demeulemeester, vanwege de stukken die ze creëert van bestaande stukken. En ook Hedi Slimane, omdat hij het image van rock-‘n-roll op geheel eigen wijze weet te vernieuwen.