Sluit menu
Menu
Zondag, 18 april 2021

Designers

Olaf Hussein

Olaf Hussein (1986) volgde geen mode-opleiding, maar is wel ontwerper bij het gelijknamige succesvolle Amsterdamse mannenlabel. Het merk focust zich op simpele, klassieke, kwalitatief hoge en passende mannenkleding.

Denimlabel gericht op mannen

Het Amsterdamse mannenlabel OLAF HUSSEIN is opgezet door de gelijknamige Olaf Hussein en zijn zakenpartner Daniel Sumarna. Het merk startte in eerste instantie alleen met denimontwerpen, maar breidde zich al snel breidde uit met complete collecties.

Succes zonder mode-opleiding

Olaf Hussein volgde geen mode-opleiding maar studeerde communicatiewetenschappen aan de Universiteit van Amsterdam. Voor de start van zijn eigen label was hij werkzaam als ontwerper voor het Amerikaanse merk Tommy Hilfiger. In 2014 debuteerde Hussein tijdens de Mercedes-Benz FashionWeek Amsterdam en was toentertijd een van de eersten die zijn kleding direct na de show online verkocht. In 2016 beet hij opnieuw het spits af op de eerste dag van MBFWA tijdens het OFF Schedule-programma in de A’DAM Toren. 

Internationale groei en damesmode

Olaf Husseins volgende stap is die van de groei. Internationale groei. Dit begint met de uitbreiding van de verkooppunten buiten Nederland, maar een eigen zaak klinkt hem nog meer als muziek in de oren. En wie weet kunnen vrouwen in de toekomst ook hun demin bij Olaf Hussein kopen, een dameslabel sluit hij namelijk vooralsnog niet uit. 

Lookbook Images: Carlijn Jacobs
Designer Image: Bete Photography