Sluit menu
Menu
Zondag, 09 mei 2021

Designers

Ronald van der Kemp

Ronald van der Kemp staat bekend om zijn intuïtieve ontwerpstijl en one of a kind-creaties en ontwerpt sinds 2014 voor zijn eigen label RvdK.

Unieke en exclusieve ontwerpen

Ronald van der Kemp (1964) ontwerpt naar eigen zeggen geen collecties, maar een garderobes. Garderobes met one of a kind pieces, want van alle creaties ontwikkelt hij er maar één. Zijn intuïtieve manier van werken zorgt ook voor extra exclusiviteit. Zodra hij de juiste stof heeft, start hij met mouleren, tekenen, knippen en plakken tot hij het juiste ontwerp tegenkomt. Van der Kemp werkt altijd handmatig en gruwelt van perfectie en teveel van dezelfde mode. Zijn ontwerpen worden gedragen door internationale sterren als Rihanna, Lady Gaga en Kate Moss.

Van New York via Parijs naar Amsterdam

Na zijn opleiding aan de Gerrit Rietveld Academie vertrok Ronald van der Kemp in 1989 naar New York om aan de slag te gaan bij ontwerper Bill Blass. Zijn volgende functie werd die van design director voor het luxe warenhuis Barneys. In 1998 verruilde hij New York voor de Franse hoofdstad Parijs waar hij Alber Elbaz opvolgde als creatief directeur bij Guy Laroche. De afgelopen vijftien jaar werkte hij achtereenvolgens voor CélineEscada en Wolford. In 2014 gooide Van der Kemp het roer om en richtte hij zijn eigen label RvdK op. In 2016 ontving hij het Prins Bernhard Cultuurfonds Mode Stipendium.