Sluit menu
Menu
Zondag, 18 april 2021

Designers

Rushemy Botter

De talentvolle Rushemy Botter is pas net afgestudeerd, maar heeft al een behoorlijk cv opgebouwd; nog voor zijn afstuderen mocht hij tonen tijdens New York Fashion Week, heeft hij zijn eigen parfum ontwikkeld en heeft hij zij aan zij gewerkt met experts als Naomi Campbell en Jerry Lorenzo. 

Zijn werk werd opgemerkt door niemand minder dan topmodel Naomi Campbell, stylist Mel Ottenberg, ontwerper Jerry Lorenzo en rapper Young Thug. Zijn creaties zijn kleurrijk en bezaaid met patches die samen een boodschap vormen. Dat was voor het modegezelschap reden genoeg om de destijds 30-jarige ontwerper uit te nodigen voor een presentatie tijdens NYFW.

Ontwerpen die een statement maken

Geheel onverwachts debuteerde Rushemy Botter dan ook op 8 september op de catwalk van VFILES tijdens New York Fashion Week. Sindsdien kan de modewereld niet meer om de de ontwerper heen, die door middel van zijn collecties een duidelijk statement maakt over actuele thema’s zoals terrorisme en racisme. Ook heeft Botter in zijn derde jaar de IFF- (International Fragrances & Flavours inc.)-award gewonnen, waarmee hij voor zijn afstuderen al zijn eigen parfum mocht ontwikkelen. 

In strijd met actuele thema’s

Zijn items zijn vaak in strijd met terugkerende thema’s als racisme, corruptie en terrorisme. Letterlijk, want zijn creaties hebben een militaire touch en zijn veelal bezaaid met patches die een – niet zo subtiele – statement maken. Zo droegen de modellen tijdens zijn vorige presentatie een helm met daarop: ‘Enemy of Terrorism’.