Sluit menu
Menu
Donderdag, 24 juni 2021

Designers

STAVREVA KREATOR

Klaudia Stavreva is van oorsprong Macedoniër, maar geboren in Duitsland. Van jongs af aan was ze altijd al bezig met mode, in 2011 ging ze haar dromen achterna en vertrok ze naar Nederland om een modegerelateerde studie te volgen. Stavreva staat bekend om haar gedurfde keuzes.

Haar fascinatie voor het geslacht is terug te zien in haar ontwerpen, en het zijn de details die het verhaal vertellen. Zo werkt ze aan lingerie die het vrouwelijk lichaam van binnenuit stimuleert door middel van silliconen en kralen. Ook maakt ze verschillende ‘boyfriend’ looks voor vrouwen en ‘girlfriend’ looks voor mannen. 

Een sterke persoonlijkheid

Nog voordat ze haar Bachelor ‘Fashion Design’ aan het ArtEZ afgerond had, bemachtigde Stavreva een stageplek bij modehuis Maison Margiela op de Artisinal-afdeling. Haar begeleider drukte haar destijds op het hart om zich niks aan te trekken van de ongeschreven regels in de modewereld, daar zou later al genoeg mee te maken krijgen. Wat volgde was een zogenoemde ‘Dressingroom Performance’ tijdens Paris Fashion Week, die ze combineerde met een persoonlijke video uit haar jeugd. 

BOSSTVRVA

Stavreva’s collectie BOSSTVRVA TEIL ||, is geïnspireerd op de ‘sworn virgins’ van Albanië. Ten tijde van een tekort aan mannen traden zij in de voetsporen van de man en zwoeren ze nooit te trouwen of kinderen te krijgen. Dit combineerde Stavreva met een persoonlijke video uit haar jeugd, waarbij zij en haar jongere zusje stiekem de HUGO BOSS pakken van haar vader aantrokken.