Sluit menu
Menu
Zondag, 18 april 2021

Designers

Sterre Troquay

Met 17 jaar staat Sterre Troquay nog maar aan het begin van haar carrière. Tijdens haar oriëntatie jaar op de Gerrit Rietveld academie is Sterre uitgedaagd om veel te experimenteren, iets wat in haar nieuwe collectie –door haar gebruik van bijzondere materialen en vormen- goed is terug te zien

Met haar collecties verteld Sterre verhalen vanuit actuele thema’s. Hierbij staat het concept centraal en gebruikt ze haar ontwerpen als middel om haar verhaal te vertellen. Sterre’s nieuwe collectie staat in het teken van identiteit. “Met mijn collectie ga ik vooral in op een tweede identiteit die men tegenwoordig kan beheren via virtual life games of sociale media.” Sterre’s nieuwe collectie, getiteld ‘Avatar’, verkent dit actuele thema en de technologische ontwikkelingen die hierbij gepaard gaan.

Hoop

In een wereld waar verschillende geloven en culturen moeite hebben met elkaar, geeft Sterre Troquay de hoop niet op. Haar collectie waarmee zij in 2016 de finale van Kunstbende won had als doel mensen te laten inzien dat ze ondanks hun verschillen toch samen kunnen zijn. Deze collectie heet dan ook ‘Robin’, Engels voor roodborstje, een vogel die symbool staat voor hoop. 

Voor de realisatie van haar nieuwe collectie ‘Avatar’ heeft Sterre begin dit jaar de Han Lammers beurs gewonnen en wordt zij gecoacht door Sophie Hardeman.