Sluit menu
Menu
Zondag, 18 april 2021

Designers

SUE

In juli 2016 lanceerde Kelly Sue haar seated fashion lijn op Mercedes-Benz FashionWeek Amsterdam. Een debuut voor Fashion Week Nederland, niet eerder gingen er modellen rollend de catwalk over. Ook in januari 2017 toonde Kelly Sue een collectie tijdens de modeweek. 

Revolutionaire samenwerking

SUE seated fashion biedt stijlvolle kleding dat goed ‘zit’ voor mensen in een rolstoel. Het bestaande aanbod van modemerken op de markt is ontworpen voor een staande houding en valt daardoor vaak minder mooi wanneer je zit. Je kunt je dus voorstellen dat het lastig is om goed passende en stylish kleding te vinden wanneer je permanent in een rolstoel zit.

Diversity is the Key to Unity

Op de catwalk van Mercedes-Benz Fashion Week Amsterdam in januari 2017 waren dus lopende en rollende dames te zien zijn. Hiermee hoopt SUE op een revolutie die de manier waarop er wordt gekeken naar mensen met een handicap zal veranderen in een positiever beeld. We zien op tv en in de magazines een oververtegenwoordiging van mensen die voldoen aan het standaard “schoonheidsideaal”.

De collectie

De collectie is rebels en stoer met een zacht silhouet. Een subtiele mix van streetstyle en casual met punk-achtige invloeden die de achterliggende boodschap zullen versterken. Er zullen veel denims te zien zijn in combinatie met zachte stoffen. De loose-fit items die zacht en soepel vallen zetten mooi af tegen de strakke lijnen van de denim items. 

SUE

Als jong kledingmerk kiest SUE voor slow-fashion om over-consumeren tegen te gaan en werkt daarom met klassieke items van een hoge kwaliteit die meerdere seizoenen meegaan. SUE combineert daarom met basic key-items en klassieke items en tussen de seizoenen door een eye-catcher als limited edition piece. SUE is vooral vernieuwend op het gebied van pasvormen, omdat zij de juiste pasvorm aanbiedt voor zowel de zittende als de staande positie. SUE werkt met een ‘never out of stock’ collectie en komt twee keer per jaar uit met een nieuwe seizoenscollectie. 

Video Credits: Frequin Producties
Lookbook Credits: Team Peter Stigter