Sluit menu
Menu
Donderdag, 24 juni 2021

Designers

Tess van Zalinge

Tess van Zalinge maakt fashion van lingerie zonder de fundamenten ervan te verliezen; functionaliteit en sensualiteit. Haar huidige collectie is gebaseerd op de overdaad aan mogelijkheden.

Tess van Zalinge

Tess van Zalinge studeerde Fashion & Design aan het Amsterdam Fashion Institute, waar ze in 2012 cum laude afstudeerde met haar collectie ‘The same old lines’. Na haar afstuderen ging ze aan de slag als freelance fashion designer voor diverse modelabels om zo de mode-industrie te verkennen. In 2014 nam ze deel aan het collectief van MOAM voor HEMA, waar zij en een team van jong ontwerptalent een hele collectie produceerden, die in meer dan 200 HEMA-winkels in Nederland werd verkocht.

In januari 2015 besloot Tess om haar eigen label te beginnen, onder haar eigen naam. Ze staat erom bekend te willen breken met de status quo van lingerie, zonder de essentie van sensualiteit en functionaliteit te verliezen. Daarnaast maakt ze gebruik van onconventionele combinaties van stoffen, prints en vakmanschap binnen de lingerie. Het label Tess van Zalinge is een mix van boven- en onderkleding.

Mode als speelveld

Als ontwerpster voelt Van Zalinge de voortdurende drive om lingerie met mode samen te voegen, boeiende nieuwe samenwerkingen aan te gaan en zichzelf daarmee steeds opnieuw te blijven ontwikkelen. Mode is haar speelveld en de uitdaging is om daarbinnen het onverwachtse te vinden. Ze voelt de noodzaak om terug te grijpen naar de originele referenties en de gelegde fundering te willen herbouwen. Met het gebruik van het Hollandse ambacht, de brug die wordt geslagen tussen onder- en bovenmode en het breken met de status quo krijgt de Nederlandse folklore een innovatief gezicht.

Video Credits: Frequin Producties
Lookbook Credits: Team Peter Stigter
Designer Image: Kee and Kee