Sluit menu
Menu
Zondag, 09 mei 2021

Designers

Tony Cohen

De geboren Amsterdammer Tony Cohen is autodidact en lanceerde in 2006 zijn naar hemzelf vernoemde label. Sindsdien is hij succesvol in zowel Nederland als het buitenland en toont hij nog steeds op Mercedes-Benz FashionWeek Amsterdam.

Verschillende labels

Cohen begon zijn carrière als modeontwerper in 1998 met het in Italië gevestigde label Breaz. In 2006 lanceerde hij zijn label TONYCOHEN waarna hij meteen verkooppunten in Europa, Japan, Amerika en het Midden-Oosten opende. In 2010 toonde hij zijn collectie tijdens New York Fashion Week. Cohen lanceerde zijn mannencollectie genaamd TONYCOHEN MAN in 2015 en zo beheert hij nu twee prêt-à-porter-collecties. Zijn derde lijn is een high-end-lijn genaamd TONYCOHEN Atelier.

Details

Cohens signatuur ligt in zijn unieke benadering tot luxueuze materialen. Juist de details en afwerking van de kleding zorgen voor een herkenbaar handschrift. Zijn laatste collectie ‘Restrained and release’, die hij tijdens de juli-editie 2016 van MBFWA toonde, had veel verwijzingen naar bondage wat zich liet vertalen naar brede taillebanden. De silhouetten waren opnieuw erg vrouwelijk en (half)doorzichtige stoffen zorgden voor sensuele items.

Video Credits: Frequin Producties
Lookbook Credits: Team Peter Stigter
Designer Image: Milan Gino