Sluit menu
Menu
Donderdag, 24 juni 2021

Designers

Two Legged Creatures

Your heart knows the way, from your heart to your brain” – The Origin of love, Hedwig and the Angry Inch

Stefanie Klompenhouwer is de ontwerpster die in 2015 het label Two Legged Creatures oprichtte. In 2016 presenteerde ze haar collecties in januari en juli op Mercedes-Benz FashionWeek Amsterdam.

Genieten van de mooie dingen

Klompenhouwer wil met haar collecties de kloof tussen cultuur en het bedrijfsleven verminderen. Haar kleding is professioneel en zakelijk, maar op een manier waardoor je er niet uitziet als de standaard zakenvrouw.  Voor haar laatste collectie liet Klompenhouwer zich inspireren door het klassiek ballet en de clubcultuur uit de jaren 90.

Vervormde zakenkleding

Stefanie Klompenhouwer begon het kledingmerk om haar eigen behoefte te voldoen. Nergens was kleding te vinden die haar beviel, daarom besloot ze zelf deze kleding te ontwerpen en maken. Ze studeerde modevormgeving aan de Willem de Kooning Academie in Rotterdam. In deze tijd heeft ze stage gelopen bij ontwerper Haider Ackermann. Zijn manier van ontwerpen wat resulteert in sobere, poëtische concepten heeft haar geïnspireerd.

Slow fashion

Two Legged Creatures is een ‘slow fashion’ label dat zich focust op zakelijke kleding. Met het label wil Klompenhouwer de terughoudende ideeën van kleding in de zakenwereld vervormen. Ze denk veel na over de functionaliteit en het comfort van kleding. Ze wil dat vrouwen zich comfortabel voelen. Daarom zoek ze met Two Legged Creatures naar creatieve oplossingen waarbij beweging het uitganspunt is. Hierbij laat ze de klassieke patronen achterwege en maakt ze lagere oksels en meer ruimte bij de rug. 

Video Credits: Frequin Producties
Lookbook Credits: Team Peter Stigter
Designer Image: Kee and Kee