Sluit menu
Menu
Donderdag, 24 juni 2021

Designers

Zyanya Keizer

Zyanya Keizers werk brengt kunst en mode samen, met in iedere collectie een uitdrukking van fantasie en etherische schoonheid. Haar collecties zijn reeds drie keer getoond tijdens Mercedes-Benz FashionWeek Amsterdam en worden ook in de Spaanse modewereld goed ontvangen.

Onconventionele materialen en silhouetten

Keizer is een voorstander van een tijdloze esthetiek en geeft een waardering voor zowel nostalgie als een surrealistische visie op de toekomst. Een terugkerende inspiratiebron is de natuur en de moeiteloze doch ingewikkelde schoonheid die het uitstraalt. Ze onderzoekt de duistere aspecten van de natuur en onze relatie met de natuurlijke wereld, en combineert harde met zachte structuren. Keizer experimenteert door onconventionele materialen en silhouetten van de organische vormen van het menselijk lichaam te verkennen, met zwaar verfraaid en sculpturale kledingstukken met een couture-afwerking. 

Carrière

De half-Mexicaanse en half-Nederlandse is opgeleid aan Central St Martins in Londen en de Royal Academy of Fine Arts in Antwerpen. Ze liep stage en werkte freelance bij Iris van Herpen. In 2011 was Keizer met haar werk onderdeel van een tentoonstelling tijdens de modeweek in Amsterdam en in 2014, 2015 en 2016 toonde ze haar collecties tijdens Mercedes-Benz FashionWeek Amsterdam. 

Collectie

Voor haar nieuwste collectie ‘Chiral’ combineert Keizer onconventionele materialen en organische vormen. De term ‘chiral’ verwijst naar het gegeven dat de spiegelbeelden van moleculen niet op elkaar passen – ook al zijn ze identiek. Vorig jaar nam Keizer een foto van een landschap in Schotland en dit was het begin van een onderzoek naar reflecties en microscopische details. 

Video Credits: Frequin Producties
Lookbook Credits: Team Peter Stigter
Designer Image: Kee and Kee