Sluit menu
Menu
Dinsdag, 21 januari 2020

Fashion

Second To None: Styliste Marleen Ettema

Amsterdam Fashion Week

Omdat er zoveel leuke ‘creatives’ rondlopen die weten wat er te koop is in de wereld, vroegen we hen naar hun all time favorites. We liften we graag mee, want waarom zelf het wiel uitvinden wanneer iemand anders dat al heeft gedaan, toch? Waar eten ze het liefst, wat is hun favoriete vakantiebestemming, het beste boek van de afgelopen tijd, de mooiste film – dat werk. Deze keer de beurt aan Marleen Ettema (23). 

 

Naam: Marleen Ettema
Leeftijd: 23
Website/Instagram: @marleenettema

 

Op welke styling job ben jij het trotst? Klass of 2019 KSWISS

Waar komt je passie voor styling vandaan? Een visuele denker zijn, ik denk in beelden en deze wil ik dan ook zelf creëren, styling was voor mij een natural step. Iets waar ik altijd al onbewust en bewust mee bezig was. Je in de ander verplaatsen en dat vertalen naar kleding geeft me echt een drive.

Wat is jouw signature als styliste? Kleur (!) en het aanvoelen van trends die opkomend zijn en vooral niet bang om te proberen, don’t play it save.

 1. Favoriete kledingstuk: Een oversized hoodie. Het is comfy en maakt een outfit gewoon net wat meer boyish.
 2. Gratis reclame voor: Spotify! Ik zou me geen dag kunnen voorstellen zonder muziek. Dit is één van de dingen die gewone situaties veel leuker maken. Een leven zonder Spotify kan ik me echt niet voorstellen.
 3. Onmisbaar juweel: Mijn ringen! Ik voel me letterlijk naakt zonder. Ik heb tatoeages op mijn vingers en met mijn ringen voelt het gewoon af.
 4. Mooiste kunstwerk/favoriete kunstenaar: Takashi Murakami: hij heeft samenwerkingen gedaan met artiesten die ik bewonder zoals Kanye West, Kid Cudi Billie Eillish. Hij maakt de next step zonder dat je wist dat die gemaakt moest worden.
 5. Beauty secret: Lippenstift, can’t do one day without it.
 6. Must see: Boyz n the Hood, enige film die ik ooit op dvd gekocht heb. + save the last dance, jeugd sentiment en elke keer weer huilen.
 7. Must read:
 Brick, dit is een magazine over muziek/hiphop culture. Brick is voor mij een magazine die je iets geeft wat je niet online zou kunnen vinden.
 8. Favoriet instagram account: @uglysxegirl een vibe die ik nu gewoon heel sterk voel.
 9. Op je wishlist: Sandalen van Eytys, ik moet zeggen dat ik nooit een sandalen mens ben geweest maar deze zijn het einde.
 10. Plaats: Londen, deze stad voelt voor mij als thuis zonder dat ik er ooit gewoond heb. Londen sluit heel erg aan bij de dingen waar ik gefascineerd door ben. Ik vind dat London youth culture tot leven brengt.  Als tweede plek zou ik zeggen Berlijn en daarna Tokyo.
 11. Plek: Seoul Food, Korean streetfood!! Het personeel is heel erg vriendelijk en het eten is am-a-zing!
 12. Stijlicoon: Princess Nokia, de perfecte mix tussen vrouw- en mannelijk.
 13. Ding: Fluffy tasjes!

 

Meer in Fashion

Van adidas Originals tot DC; Daniëlle Cathari is Niet te Stoppen

Van adidas Originals tot DC; Daniëlle Cathari is Niet te Stoppen

Amsterdam Fashion Week Wunderkind Daniëlle Cathari schopte het al ver. De Nederlandse ontwerpster werd in 2017 als eerste student bekroond met de VFiles prijs toen ze haar befaamde gedeconstrueerde adidas tracksuits op de catwalk showde tijdens New York Fashion Week. Ook adidas Originals zag talent in haar en werkt sindsdien samen met Cathari aan nieuwe […]

Amsterdam Fashion Week Wunderkind Daniëlle Cathari schopte het al ver. De Nederlandse ontwerpster werd in 2017 als eerste student bekroond met de VFiles prijs toen ze haar befaamde gedeconstrueerde adida [...]

Dit zijn de Meest Memorabele Outfits van 2019

Dit zijn de Meest Memorabele Outfits van 2019

Dit was het dan, 2019. Een jaar dat binnen de mode-industrie stond voor inclusiviteit, globalisatie, throwbacks en een alles kan alles mag attitude (tot je in het vaarwater van cultural appropriation komt). Nu zou ik me kunnen focussen op de beste fashion moments in de 2010’s en het keer op keer voorgekauwde lijstje opnoemen met […]

Dit was het dan, 2019. Een jaar dat binnen de mode-industrie stond voor inclusiviteit, globalisatie, throwbacks en een alles kan alles mag attitude (tot je in het vaarwater van cultural appropriation komt). N [...]