Sluit menu
Menu
Donderdag, 24 juni 2021

Live

David Laport

David Laport – Sculptural Flowers SS19

De zaal is tjokvol, overbooked met honderdzestig man. Er staan acht statige vleugels met pianisten die Riopy’s ‘I LOVE YOU’ spelen wat meteen een hele klassieke sfeer geeft, die perfect past bij de collectie van . Laport haalde voor zijn SS19 collectie inspiratie uit zijn samenwerking met Peter Leung voor Het Nederlandse Nationale Ballet, in juni eerder dit jaar, waar professionele dansers zijn ontwerpen leven inbliezen en omgetoverd werden tot levende Sculptural Flowers.

Dat zag je terug in verschillende ontwerpen, zoals de roze verenbom, de witte jurk met de blauwe applicaties, de roze broek met de witte thulen cirkel. Alles even luchtig, vrouwelijk en vrolijk gekleurd. Zo kwam er ook een roze afgeleide van zijn beroemde gele plissé wapperjurk voorbij, jurken met korsetten van zowel leer als in gerafelde stof met een midirok,

De ontwerper liet zijn eigen stoffen ontwikkelen in Italië en Frankrijk. ‘In mijn zoektocht naar nieuwe ruimtelijke materialen, waaronder gerafelde stoffen die ik doorontwikkeld heb tot veren, krijgen de ontwerpen een sculpturale luchtigheid naast de herkenbare plissés die uiteraard niet mogen ontbreken in de collectie,’ aldus David Laport. (Catwalkfotografie: Team Peter Stigter)