Sluit menu
Menu
Donderdag, 24 juni 2021

Live

Lichting 2019

De show waar iedereen naar uitkijkt: Lichting. De wedstrijd in de vorm van één centrale runway show die de veertien beste graduates van de Nederlandse academies in de spotlight zet. De winnaar gaat naar huis met een geldprijs van 10.000 euro, die opnieuw beschikbaar werd gesteld door de Meester Koetsier Foundation. De gerenommeerde jury (Kim Bekker – Creative Director Isabel Marant, Eva Losada – fashion fotograaf, Jo Simpson – Curriculum leader van het Fashion & Textiles department Central Saint Martins, en Rolien Zonneveld – Editor-in-Chief i-D Nederland) koos de winnaar.

 

Dit jaar is de kroon voor Dylan Westerweel. Met zijn collectie Jack Saul visualiseerde hij zijn versie van de mannelijke femme fatale. Een duidelijk doel en verhaal, kloppend van begin tot einde. Het gebruiken van schoonheid en seksualiteit als een wapen en een hulpmiddel

is niet alleen enorm relevant binnen onze huidige maatschappij, maar reflecteert ook duidelijk de ziel van deze jonge ontwerper. De verassende manieren waarop Dylan mannelijke stereotypes tegengaat zorgt voor een bepaalde gelaagdheid in de collectie. 3D-muscle patchwork, ingesnoerde tailles en ingebouwde bilpartijen werden vermengd met overdreven mannensilhouetten. De stoffen en kleurenkeuzes reflecteerde dan weer een zachtere kant van de collectie.

Wat we verder kunnen verwachten van Dylan? “Nog heel veel meer sexy mannen!”. De ontwerper kan zijn geluk niet op en is enorm verbaasd over het resultaat door de bikkelharde competitie dit jaar.