Sluit menu
Menu
Zondag, 09 augustus 2020

AFW

About Amsterdam Fashion Week

Amsterdam Fashion Week (AFW) is een halfjaarlijks evenement dat via runway shows, presentaties en events de Nederlandse mode viert. Amsterdam Fashion Week omarmt jong talent maar biedt ook gevestigde ontwerpers en bestaande labels een podium. Zowel fysiek als virtueel op het platform www.amsterdamfashionweek.nl. Dit is een dagelijkse online krant met nieuws, interviews en artikelen over de Nederlandse mode- en beauty industrie, maar covert ook aanverwante onderwerpen zoals kunst, interior design & graphic design.

 

Amsterdam Fashion Week wordt vanaf 2019 bontvrij na gesprekken met PETA

Amsterdam Fashion Week heeft na gesprekken met People for the Ethical Treatment of Animals (PETA) toegezegd om vanaf 2019 volledig bontvrij te worden. We willen graag al onze ontwerpers en consumenten over dit nieuwe beleid informeren.

“Amsterdam Fashion Week is er trots op dat we, in samenwerking met PETA, vanaf 2019 een bontvrij platform zijn” zegt Danie Bles, CEO van Amsterdam Fashion Week.

“Uit de peilingen blijkt dat de meeste Nederlanders vandaag de dag nooit bont zouden dragen, en de meelevende beslissing van Amsterdam Fashion Week komt overeen met de vraag onder consumenten naar diervriendelijke mode,” zegt PETA-oprichter Ingrid Newkirk. “Amsterdam Fashion Week heeft de juiste, relevante beslissing genomen door een bontvrijbeleid door te voeren voor alle evenementen, en PETA kijkt ernaar uit om prachtige dier- en milieuvriendelijke vegan kleding te zien op de catwalks.”

 

Update 2-03-2020

Voor alsnog zijn de plannen dat de AFW studio editie van 5 t/m 7 maart 2020 doorgaat. De directie van Amsterdam Fashion Week volgt de situatie met betrekking tot de recente uitbraak van COVID19 nauwlettend door de richtlijnen van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu op de voet te volgen.
De gezondheid en de veiligheid van de genodigden en van alle medewerkers van Amsterdam Fashion Week staan centraal bij de aanpak en reactie op deze situatie.

Wij volgen bovendien de richtlijnen van de Wereldgezondheidsorganisatie en stellen iedereen op de hoogte wanneer wij genoodzaakt zijn om evenementen niet door te laten gaan.