Sluit menu
Menu
Dinsdag, 16 oktober 2018

AFW

About Amsterdam Fashion Week

Amsterdam Fashion Week
Amsterdam Fashion Week (AFW) is een halfjaarlijks evenement dat via runway shows, presentaties en events de Nederlandse mode viert. Amsterdam Fashion Week omarmt jong talent maar biedt ook gevestigde ontwerpers en bestaande labels een podium. Zowel fysiek (06-09 september 2018) als virtueel op het platform www.amsterdamfashionweek.nl. Dit is een dagelijkse online krant met nieuws, interviews en artikelen over de Nederlandse mode- en beautyindustrie, maar covert ook aanverwante onderwerpen zoals kunst, interior design & graphic design.

‘Lichting’
Lichting is de mode-industrieprijs die sinds 2007 elk jaar uitgereikt wordt aan de meest veelbelovende academy graduates van de Nederlandse mode-opleidingen. Het concept is simpel: de veertien grootste talenten van de creatieve opleidingen die Nederland rijk is, tonen hun werk tijdens één centrale runway show op Amsterdam Fashion Week. Een professionele internationale mode-jury beslist wie de Lichting Award toegekend krijgt.
Genodigd zijn de vijfhonderd meest invloedrijke industry professionals van Nederland die reikhalzend uitkijken naar het jonge talent dat zijn eerste stap zet richting een succesvolle carrière.
Lichting is in het leven geroepen om de kloof tussen enerzijds de academies (en haar alumni) en de mode-industrie te slechten. Het doel van Lichting is om veelbelovend talent een springplank te bieden richting een levensvatbare carrière. Lichting is een project van Amsterdam Fashion Week (AFW), HTNK Fashion Recruitment & Consultancy (‘HTNK’) en Meester Koetsier Foundation (MKF)

Deelnemende academies:
MAFAD Maastricht Academy Of Fine Arts And Design
Willem De Koning Academy, Rotterdam
Utrecht School Of The Arts
Royal Academy Of Art, The Hague
Gerrit Rietveld Academy, Amsterdam
ARTEZ Institute Of The Arts, Arnhem
AMFI Amsterdam Fashion Institute, Amsterdam