Sluit menu
Menu
Maandag, 28 september 2020

Fashion

Adidas Gaat Vegan met Stella McCartney

Amsterdam Fashion Week

Adidas herintroduceerde ze in 2008 en de schoen veroverde onmiddellijk een nieuwe generatie harten. Letterlijk ie-de-reen heeft wel een paar Stan Smiths in de kast staan. Door hun eenvoudige en weinig pretentieuze voorkomen lenen de gympen zich uitstekend voor collabs, waardoor de schoen iedere keer opnieuw uitgevonden wordt. Grote namen als Raf Simons, Pharrell en Supreme  hadden de eer de schoen eigen te maken. Nu wordt de Stan Smith in nieuw jasje gestoken door Stella McCartney: ze wil hiermee een volledig vegan alternatief bieden voor de milieubewuste sneakerhead.

Niemand geschikter om deze uitdaging aan te gaan dan Stella McCartney. De designer werkt al jaren samen met Adidas en is een voorloper als het op duurzame mode aankomt. Haar standpunt is duidelijk: waarom zou je een sneaker gemaakt van dierlijk materiaal als de vegan equivalent er precies hetzelfde uitziet, en je daarmee dierenlevens redt. Dat lijkt voor de hand liggend maar ‘vegan’ en ‘nepleer’ zijn nog steeds termen die bepaalde associaties met zich meebrengen. McCartney bewijst echter al vanaf het begin dat dit niet zo hoeft te zijn, en heeft met de nieuwe Stan Smith er weer een argument voor duurzame en cruelty-free fashion bij.

De designer versie van de Stan Smith is een ode aan het originele design, maar dan met een McCartney twist. De drie strepen aan de zijkant van de sneaker werden vervangen door de herkenbare Stella sterren en haar gezicht geprint op de tong van de linker schoen. De rechter schoen heeft Stan Smith’s gezicht op de tong, een metafoor voor de harmonieuze collab tussen de twee grootheden.

 

Meer in Fashion

Scotch & Soda Werkt samen met Jong Nederlands Talent

Scotch & Soda Werkt samen met Jong Nederlands Talent

Amsterdam, 21 september 2020 – Een golf aan nieuw Nederlands talent maakt zijn opwachting. Voor Scotch & Soda was dit de aangelegenheid om, in samenwerking met Amsterdam Fashion Week, het jong talent in de schijnwerpers te zetten. Het merk heeft aan tien jonge creatievelingen gevraagd om een hoodie uit de Fall/Winter ’20 collectie te herontwerpen, […]

Amsterdam, 21 september 2020 – Een golf aan nieuw Nederlands talent maakt zijn opwachting. Voor Scotch & Soda was dit de aangelegenheid om, in samenwerking met Amsterdam Fashion Week, het jong talen [...]

Show Report: CRUÈL

Show Report: CRUÈL

Bekijk hier het show report en de livestream van CRUÈL.

Bekijk hier het show report en de livestream va [...]