Sluit menu
Menu
Zaterdag, 26 september 2020

Beauty

AFW en Keva Presenteren COLLAB, de Nieuwe AFW Parfum

Amsterdam Fashion Week

Op de eerste AFW Studio editie stelden Amsterdam Fashion Week en Keva je voor aan het allereerste AFW Studio #01 parfum. Met uitzicht op de komende editie, zat ik voor een tweede keer met Anne-Louise Wendrich, die van haar liefde voor geurtjes een carrière heeft gemaakt en nogmaals met ons aan de slag ging voor de nieuwe geur ‘COLLAB’.

 

Vorig jaar werkte Keva samen met Amsterdam Fashion Week aan een exclusief AFW Studio parfum. Hoe ging deze samenwerking? Wat waren de reacties?
De samenwerking ging heel erg goed en harmonieus, we spraken dezelfde taal en begrepen elkaars voorkeuren voor geuren. Dat resulteerde in een parfum waar we enorm veel positieve reacties op hebben gekregen. Met AFW Studio #01 speelden we in op de gender neutrale trend, het was dan ook heel leuk om te zien dat tijdens AFW Studio zoveel verschillende mensen –zowel dames als heren- het parfum kwamen uitproberen.

Danie had in het begin van onze samenwerking al een heel duidelijk beeld van wat ze lekker vond en hoe een parfum moest ruiken. Ze gaf aan dat ze over het algemeen herengeuren veel aangenamer vond. Daarvan uitgaande hebben we eerst een herenparfum gecreëerd dat bij Danie in de smaak viel. Met bloemige hartnoten en een fruitige vijgennoot hebben we er een vrouwelijke touch aan gegeven. Zo konden we een parfum neer zetten dat het beste van beide kanten heeft. Het vrouwelijk tintje maakt het heel draagbaar voor beide partijen.

 

Tijdens de september editie van Amsterdam Fashion Week slaan Keva en AFW de handen opnieuw in elkaar. Dit keer zal er naast de geliefde AFW Studio #01 ook de geur COLLAB #02 verkrijgbaar zijn. Kan je me vertellen waarom er voor twee geuren gekozen is?
Naast gender neutral is mix and match heel trendy in de parfum wereld. Zo hebben grote namen als Viktor en Rolf en Gucci naast het hoofdparfum ook een sub-parfum, en deze kan je met elkaar blenden. Danie mixt and matched ook heel graag kleding, dus deze formule paste naadloos. Ook is het een hele unieke samenwerking die we weer zijn aangegaan, waarin niet de grote modemerken maar de fashion week die deze namen een platform geeft zelf een parfum neerzet. Deze collaboration wilden we dan ook graag vieren met een nieuw parfum.

Anne-Louise Wendrich – Global Category Head Fine Fragrances

Wat is er zo uniek is aan deze nieuwe geur?
AFW Studio #01 heeft een warme houtnoot, als tegenpool moet je dan eigenlijk een iets rustiger parfum hebben, en dat is wat we met COLLAB hebben gedaan. Het is wat zachter, wat meer muskusachtig, en als je deze blendt met AFW Studio #01 wordt hij nog warmer en wolliger, hij haalt het beste van beide parfums naar boven. Je kan COLLAB natuurlijk ook alleen dragen. Waar AFW Studio #01 meer een vijgennoot heeft en iets bloemiger ruikt, is COLLAB iets rustiger en sensueler. Het is ook een unisex geur, alleen wekt COLLAB een andere mood op.

 

Bij het Keva Fragrances Perfume Lab werd je ondergedompeld in aroma’s en leerden de fashion week bezoekers hoe geuren samengesteld worden. Kunnen we dit jaar ook zo’n unieke experience verwachten?
Deze keer geen Parfum Lab, maar wel de kans om de twee geuren samen uit te proberen en ook te kopen! Terwijl tijdens de vorige editie alleen proefmonsters verkrijgbaar waren, hebben we er nu voor gezorgd dat beide parfums, zowel het geliefde AFW Studio #01 als de nieuwe geur COLLAB, te koop zullen zijn op Amsterdam Fashion Week zelf. Het partnerschap zit hem nu echt in het creëren van de geuren.

Douglas Morel – Parfumeur van beide AFW geuren

Meer in Beauty

House Of Orange Chef de Cabines over de Beste AFW Make-up Looks

House Of Orange Chef de Cabines over de Beste AFW Make-up Looks

Tijdens de AFW september 2020 editie is House of Orange onze officiële make-up partner. Wij spraken de Chef de Cabines van de looks van Visions Of, Reconstruct, CRUÈL en Mulas Hybrid Haus, over hun ervaring als make-up artiest en het creëren van de AFW looks.   Show: Visions Of Chef de Cabine: Lydia le Loux […]

Tijdens de AFW september 2020 editie is House of Orange onze officiële make-up partner. Wij spraken de Chef de Cabines van de looks van Visions Of, Reconstruct, CRUÈL en Mulas Hybrid Haus, over hun ervarin [...]

Look of the Day: Natural Eighties Curls

Look of the Day: Natural Eighties Curls

Elke dag kiest een Chef de Cabine haar favoriete look van die dag, ze leggen in stappen uit hoe jij dit thuis zelf kunt doen. Vandaag koos Wella Professionals Creative Artist Bianca van Swieten een van de looks van CRUÈL: Natural Eighties Curls.   Welke producten zijn er nodig?  Wella Professionals EIMI Thermal Image, EIMI […]

Elke dag kiest een Chef de Cabine haar favoriete look van die dag, ze leggen in stappen uit hoe jij dit thuis zelf kunt doen. Vandaag koos Wella Professionals Creative Artist Bianca van Swieten een van d [...]