Sluit menu
Menu
Donderdag, 23 mei 2019

Fashion

Alle Activiteiten op AFW Studio, Open to Public!

Amsterdam Fashion Week

AFW Studio dompelt je onder in creativiteit en zorgt voor talloze activiteiten en evenementen die voor iedereen toegankelijk zijn. Zo kan je van 8 tot en met 9 maart de expositie “Manipulator” met Duran Lantink als curator en de kunstinstallatie van Steve Te Pas bewonderen, en kan je je laten gaan in onze Brand Studio’s bestaande uit Wrangler Icons, een perfume lab door Keva Fragrances, een exclusieve Original Courant paper stand van The New Originals, en een designer expositie van unieke tweedehands items door gerenommeerde vintage shops Salon Heleen Hülsmann en ByDanie Vintage Store.

 

Manipulator expo
De expositie die ik voor AFW Studio cureer reflecteert mijn betekenis van mode, namelijk het breken met terugkerende patronen om een nieuwe context te creëren. Aan de hand van een selectie van kunstenaars wil ik de bezoekers meenemen in een wereld vol manipulatie, die uitdaagt tot het (her)definiëren van de betekenis van mode anno 2019.”

Wrangler Icons
“Wrangler presenteert hier de nieuwe icon collectie. Die bestaat uit originele jeans, shirts en jasjes met verschillende wassingen. Zo hebben we bijvoorbeeld items in de wassingkleur die na 3 jaar slijtage vormt, die is lichter en soepeler dan de nieuwere wassingen. We brengen looks terug van onder andere Bob Marley, Freddy Mercury en Blondy. Ook hebben we de tattoo artist van Hollywood Mark bij ons vandaag en morgen om de collectie te vieren. Bij hem kan je elke 15 minuten een kleine tattoo laten plaatsen.”

 

Keva Fragrances Perfume Lab
“Wij geven vandaag en morgen een workshop waarbij we laten zien waar parfum vandaan komt. We hebben het over de geschiedenis van parfum, het verschil tussen topnoten, middennoten en de nageur. We geven demonstraties, laten de mensen verschillende geuren ruiken, en experimenteren met combinaties. Ook kan je hier het exclusieve AFW parfum komen uittesten. We hebben zowel vandaag als morgen nog plekken over dus kom zeker langs!””

 

The Original Courant
“Het magazine is eigenlijk vooral bedoeld voor mensen die al bekend zijn met het merk ‘The New Originals’. Het is een manier om mensen een kijk te geven in de wereld van TNO; de inspiratie, de manier van denken. In het magazine vind je interviews met mensen die ons inspireren, mensen met een echte creatieve drive. Ook zijn er interactieve pagina’s waarop je zelf je creativiteit kan loslaten. The Original Courant is ook gewoon gratis, dus kom zeker eens lang om erdoor te bladeren!”

ByDanie Vintage Store & Salon Heleen Hülsmann Expo
“We wouden voor AFW Studio iets compleet anders neerzetten. De expo is een samenvoeging van de visies van ByDanie Vintage Store en Salon Heleen Hülsmann; een tentoonstelling van vintage en tweedehandsstukken getransformeerd in het beeld van het heden. Het vermengen van neon kleuren en de compositie van de kledingstukken zorgen voor een echt museum gevoel. Voor de mensen die we warm hebben gemaakt voor de kleding, hebben we de outfits maandag ook verkrijgbaar in Salon Heleen Hülsmann.”

 

Libertine Café
“Om even op adem te komen kan je plaatsnemen in het Libertine Café, waar drank en eten à volonté geserveerd wordt!”

Meer in Fashion

AFW’s Week in Fashion Releases

AFW’s Week in Fashion Releases

A lot is happening in fashion en wij zitten vol enthousiasme op de eerste rij. Deze week opent de mode-industrie zijn armen voor Hollywood. Net na de aankondiging van Rihanna’s eerste Fenty collectie drop, laat Whoopi Goldberg weten een eigen kledinglijn te starten, en Kylie Jenner wil haar imperium uitbreiden met een kinderlijn.   Fenty […]

A lot is happening in fashion en wij zitten vol enthousiasme op de eerste rij. Deze week opent de mode-industrie zijn armen voor Hollywood. Net na de aankondiging van Rihanna’s eerste Fenty collectie drop [...]

Second To None: Styliste Marleen Ettema

Second To None: Styliste Marleen Ettema

Omdat er zoveel leuke ‘creatives’ rondlopen die weten wat er te koop is in de wereld, vroegen we hen naar hun all time favorites. We liften we graag mee, want waarom zelf het wiel uitvinden wanneer iemand anders dat al heeft gedaan, toch? Waar eten ze het liefst, wat is hun favoriete vakantiebestemming, het beste boek […]

Omdat er zoveel leuke ‘creatives’ rondlopen die weten wat er te koop is in de wereld, vroegen we hen naar hun all time favorites. We liften we graag mee, want waarom zelf het wiel uitvinden wanneer ieman [...]