Amsterdam Fashion Week Presenteert Programma in Aangepaste Vorm

Van 17 t/m 19 september presenteert Amsterdam Fashion Week een intiem maar divers programma van jong talent en gevestigde namen. 

Amsterdam Fashion Week wordt op donderdag 17 september voor het eerst in de modegeschiedenis geopend buiten Amsterdam. In samenwerking met het internationaal succesvolle jassen- en tassenlabel KASSL vindt de openingsavond plaats in Museum Voorlinden in Wassenaar. 

 

PROGRAMMA
Donderdag 17 september 
Op donderdag start Elzinga met een performance in combinatie met een foto expositie en verzorgt lingeriemerk Love Stories een ‘Wake-up service’. Sustainable couture designer Ronald van der Kemp staat op het programma met een online veiling met zijn 29 couture face masks in samenwerking met internationaal veilinghuis Christie’s Amsterdam. De volledige winst gaat naar the refugee company. In de avond vindt de guerrilla expositie van KASSL in de verschillende expositieruimtes van Museum Voorlinden plaats.


Vrijdag 18 september 

Vrijdag wordt gestart met het talentenprogramma van Duran Lantink in samenwerking met Batavia Stad Fashion Outlet. De deelnemers van het programma ‘Visions of’ laten op individuele wijze hun werk zien in het voormalig V&D pand aan de Kalverstraat 219 van IEF CapitalAan de overkant van het IJ in het Eye Filmmuseum showt de Belgische couture designer NATAN zijn nieuwste SS21 collectie. De vrijdag wordt afgesloten in het Stedelijk Museum door designer Bodil Ouédraogo met een presentatie in projectievorm die geheel in het teken staat van ‘the art van dressing up’ en een ‘live installation’ van Ronald van der Kemp in hotel De L’Europe.


Zaterdag 19 september 

Zaterdag keert AFW terug in de locatie aan de Kalverstraat met een drietal jonge labels. Cruèl, het merk van de Amsterdamse ontwerper William Ampofo, presenteert de SS21 collectie aan de hand van een show. Het label Reconstruct drukt op de REset knop en neemt ons mee op reis naar hun nieuwe realiteit en de nieuwe collectie van Mulas Hybrid Haus wordt gepresenteerd in de vorm van een modefilm, gemaakt in samenwerking met visual artist Mila van der Linden. Daarnaast heeft Scotch & Soda 10 jonge talenten geselecteerd om een hoodie uit de Fall/Winter’ 20 collectie te redesignen.


LICHTING en Dylan Westerweel

Vanzelfsprekend biedt AFW in samenwerking met de Meester Koetsier Foundation ook plaats voor Lichting, waarbij de 14 beste fashion alumni van 2020 zich presenteren aan een internationale vakjury. Tezamen met de show van Lichting 2019 winnaar Dylan Westerweel vindt dit onderdeel plaats op 23 oktober in de Hermitage.

Quote Danie Bles – eigenaresse AFW
“De aankomende editie van Amsterdam Fashion Week voelt als extra bijzonder. Juist in deze tijd is het belangrijk een platform te bieden aan nieuw en gevestigd talent, om creativiteit te kunnen ‘vieren’. Thema’s als verbinden, verandering, diversiteit en duurzaamheid zijn dan ook een belangrijk onderdeel. Wij kijken uit naar een inspirerend en intiem AFW met een groot digitaal bereik.


PODCASTS 

Het jaar 2020 biedt meer dan ooit tevoren de mogelijkheid tot een goed gesprek. Daarom lanceert AFW tijdens de aankomende editie een eerste serie podcasts bestaande uit gesprekken met uiteenlopende designers en ondernemers over onderwerpen zoals duurzaamheid, innovatie en het ondernemen en creëren tijdens Covid-19. De podcasts zijn te beluisteren via amsterdamfashionweek.nl.


COVID-19

De cultuur -en fashionbranche wordt in deze tijden hard geraakt. AFW wil jonge talenten, designers en brands juist ook nu een podium bieden en ondersteunen. AFW organiseert de shows en performances op alle locaties binnen de gestelde regels van het RIVM en de specifieke regels van de locaties en draagt zorgt voor livestreams, zodat iedereen digitaal deel kan nemen.


AMSTERDAMFASHIONWEEK.NL

Het hele jaar door kan iedereen op het platform amsterdamfashionweek.nl en de social kanalen terecht voor het laatste nieuws. Hierop zal ook al het nieuws omtrent de aankomende Amsterdam Fashion Week editie te vinden zijn.

Amsterdam Fashion Week wordt mede mogelijk gemaakt door: American Express, Amsterdam Marketing, Art Fix, blowUP media, Bud, CS Digital Media, De L’Europe, HTNK, IEF Capital, JUR, Kat Klerks, Marie-Stella-Maris, Meester Koetsier Foundation, Möet & Chandon, Park Plaza Victoria Amsterdam, Philips, Sebastian Professional, Style School ByDanie, Team Peter Stigter, The Models Health Pledge, The Seafood Bar, Van Gogh Museum en Wella Professionals. 

Voor verdere informatie en/ of interview aanvragen zijn we bereikbaar via onderstaande gegevens.
Vriendelijke groet, Team AFW

For the English version, click here.

Trending stories

Show report: Dylan Westerweel

More

Darwin Winklaar wint Lichting 2020

More

Nieuwe Nederlandse merken in de kijker: Francon

More

Selected events