Sluit menu
Menu
Maandag, 16 september 2019

Fashion

Backstage Report: Dresser Charlotte bij Show Maison365

Amsterdam Fashion Week

Style School studente Charlotte maakte vandaag deel uit van het SSBD x AFW team. Dit team was backstage verantwoordelijk voor het kleden van de modellen tijdens diverse shows. Zo ook tijdens de show van Maison365, waar het draaide om mixen & matchen. Wij spraken Charlotte Verstappen over haar ervaring als dresser.

 

Heb je altijd gedroomd van een carrière in de mode?
“Ik studeer momenteel rechten, maar heb ervoor gekozen om daarnaast de cursus Fashion Styling te volgen, omdat ik niet in het recht verder wil. Ik heb een passie voor mode. De cursus Fashion Styling heeft mij handvatten geboden om een begin te maken in de dynamische modewereld. Ik kan gebruik maken van het brede netwerk van de Style School en mag in de praktijk ervaren hoe een stylist te werk gaat door evenementen als Amsterdam Fashion Week.”

 

Hoe ziet een dag als dresser eruit?
“Ik was vanmorgen om kwart voor acht op locatie. Dit keer het Compagnietheater in Amsterdam. Ik heb geholpen met het uitpakken van de schoenen en het ‘preppen’ van de sets. Wachten hoort er tijdens zo’n dag ook bij. Toen het eenmaal tijd was voor de fitting verliep alles heel vlot. De echte fashion show volgde in rap tempo op de generale repetitie. Het is onwijs tof om te zien hoe alles op de catwalk samenkomt. Daarna is het een kwestie van opruimen en is er tijd om te lunchen. Vandaag was dit trouwens de enige show waarbij ik als dresser mocht werken, maar gisteren ben ik tot zeker 11 uur ’s avonds bij verschillende shows aanwezig geweest. Al met al dus een afwisselend, leerzaam en leuk avontuur.”

 

De show van Maison365 was een succes. Kun je vertellen hoe je het hebt ervaren?
“Het was hectisch, maar echt heel erg leuk. Er waren ongeveer 15 modellen en 45 setjes. Nou, dan kun je uitrekenen dat je per model ongeveer drie keer van look moet switchen. En dat binnen een paar minuten. Dressers zorgen ervoor dat de sets bij elkaar blijven, alles gestoomd is en dat de modellen zo snel mogelijk wisselen van outfit. Daar staat druk achter. Backstage was het ook druk, maar de algehele vibe is zo gaaf om een keer mee te maken. Dit is precies de reden waarom ik voor Style School ByDanie heb gekozen. Dit soort ervaringen zijn heel waardevol voor een stylist.”

Meer in Fashion

Dit was de September Editie van Amsterdam Fashion Week

Dit was de September Editie van Amsterdam Fashion Week

Na een aantal dagen bekomen en nagenieten is het tijd om terug te blikken op een AFW-editie vol verassingen en vernieuwing. Van de prachtige locaties tot de meest spraakmakende shows, this recap says it all.   De Opening Vorige september editie stalen de piano’s van David Laport nog de show, dit keer werd de opening […]

Na een aantal dagen bekomen en nagenieten is het tijd om terug te blikken op een AFW-editie vol verassingen en vernieuwing. Van de prachtige locaties tot de meest spraakmakende shows, this recap says it all [...]